Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică – VIDEO

campus mecanica 5 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze

Campusul Facultății de Mecanică în care s-au investit 10 milioane de euro, din fonduri europene a fost inaugurat astăzi de conducerea facultății și a Universității din Craiova, alături de oficialități ale județului și de la nivel central. 

campus mecanica 19 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze

Au fost prezenți la eveniment, alături de decanul Nicolae Dumitru și rectorul Univrsității din Craiova Dan Claudiu Dănișor, prefectul de Dolj Sorin Răducan, viceprimarul Craiovei Mihai Genoiu, dar și ex-ministrul Educației Sorin Câmpeanu – președinte al COnsiliului Rectorilor din România și secretarul de stat din Ministerul Educației Gigel Paraschiv.

campus mecanica 23 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze

Proiectul a prevăzut reabilitarea, modernizarea clădirilor existente, extinderea și refuncționalizarea unora dintre acestea, crearea de condiții conform unor norme de elită pentru desfășurarea proceselor educaționale.

campus mecanica 45 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze

Astfel, au fost amenajate la standarde europene spații destinate predării cursurilor, desfășurării laboratoarelor, spații pentru birourile profesorilor, pentru consultații, secretariat, dar și birourile de informare.

campus mecanica 57 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze

 

De asemenea, a fost construită o bază sportivă și au fost amenajate spații ultramoderne de cazare dotate la nivel hotelier.

campus mecanica 59 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze

Tot cu fonduri europene, au fost achiziționate și implementate echipamente și aparatură de laborator de ultimă generație. În același timp, a fost realizată o infrastructură modernă și performantă pentru biblioteca facultații cu acces direct la informația științifică de actualitate.

campus mecanica 63 Universitatea din Craiova a inaugurat noul Campus de la Mecanică   VIDEO poze