Undă verde pentru extinderea și modernizarea Aeroportului. S-a semnat contractul de execuție

Miercuri, 27 aprilie, a avut semnarea Contractului de proiectare şi execuţie lucrări pentru proiectul “Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova”, investiție de anvergură a administrației județene.

  

Contractul face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova”, cod SMIS 152444, proiect  finanțat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 280.518.150,47 lei fară TVA.

Directorul general al Aeroportului Internațional Craiova a semnat contractul de proiectare și execuție cu reprezentantul Construcții Erbașu, lider al asocierii de firme care și-a adjudecat licitația demarată în urmă cu câteva luni, investiția urmând să ducă aeroportul craiovean la o capacitate de peste 2 milioane de călători anual. „E un moment foarte important pentru Aeroportul Internaţional Craiova. Astăzi( n.r ieri) semnăm unul dintre contractele marelui nostru proiect de dezvoltare a Aeroportului. Este un contract de aproximativ 350 milioane de lei, fără TVA. Din fericire pentru noi, lucrurile au mers foarte bine, dacă în decembrie 2021, semnam contractul de finanţare, în patru luni de zile, semnăm contractul. Avem parte de o asociere serioasă, care a lucrat foarte mult în ţară, o asociere condusă de Construcţii Erbaşu, în calitate de lider al asocierii şi sperăm ca lucrurile să meargă aşa cum sunt stipulate în contract şi să putem să ianugurăm noul terminal peste 25 de luni de zile, un terminal care este proiectat pentru două milioane de pasageri”, a declarat Sorin Manda.

La rândul său, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a ținut să puncteze magnitudinea investiției, derulate la marginea Craiovei, care prevede, printre altele și construirea unui nou terminal de pasageri. „Asocierea de firme care a câștigat licitația are la dispoziție 25 de luni pentru a duce proiectul la bun sfârșit. Concret, se va construi un terminal nou de pasageri și toată infrastructura necesară funcționării la standarde înalte. Se va amenaja suprafața pistei și a căii de rulare, se vor asigura suprafețele de protecție impuse de lege și se vor construi drumuri rutiere tehnologice și de acces, gard perimetral, puncte de acces și de control, precum și o parcare care să deservească aeroportul. Odată finalizată această extindere, Aeroportul Internațional Craiova va putea să proceseze până la 2 milioane de pasageri pe an. Aeroportul Internațional Craiova este primul dintre aeroporturile din țară care au accesat fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, iar proiectul pentru care s-a obținut finanțarea este cea mai mare  investiție implementată de Consiliul Județean Dolj și Aeroportul Internațional Craiova”, a precizat Cosmin Vasile.