Undă verde pentru concesionările de la Aeroport

Iovan si Ivanovici1 Undă verde pentru concesionările de la Aeroport poze

CJ Dolj a adoptat azi proiectul de hotărâre pentru eliberarea de construcţii a primelor două loturi de teren scoase la licitaţie de administraţia judeţeană. 

Punctul respectiv a fost de altfel singurul de pe ordinea de zi a şedinţei de CJ care a stârnit discuţii printre aleşii judeţeni.

Pedelistul Ştefan Stoica a ţinut să ia cuvântul, criticând strategia executivului CJ de a scoate loturile de teren de la Aeroport la concesionat bucată cu bucată, în funcţie de solicitările potenţialilor investitori. Consilierul PDL a cerut şefilor CJ Dolj să scoată la licitaţie întreaga suprafaţă disponibilă la aeroport, sau să o cedeze Parcului Industrial Craiova, dacă se constată că nu se găsesc muşterii pentru concesionare.

Replica vicelui CJ Cristi Iovan a fost că administraţia judeţeană nici măcar nu are dreptul să scoată la licitaţie vreo parcelă de teren în lipsa unei scrisori de intenţie din partea unor firme interesate.

Proiectul a fost votat, în cele din urmă, de reprezentanţii tuturor partidelor din CJ Dolj, nu înainte însă ca aleşii judeţeni să ceară explicaţii şi cu privire la valoarea lucrărilor de demolare a construcţiilor de la aeroport.

Reprezentantul direcţiei Patrimoniu a CJ Dolj i-a liniştit: “O să angajăm o firmă de profil pentru această lucrare, dar nu cred că va fi vorba de costuri semnificative. Construcţiile respective sunt oricum în stare proastă, practic se auto-demolează”.

Două firme s-au arătat interesate până la această dată de concesionarea unor loturi de teren din zona Aeroportului Craiova, suprafaţa solicitată fiind de aproape 30 de hectare.