Un nou număr al revistei parohiale “Lumina creştină”

 

A văzut lumina tiparului ultimul număr al revistei parohiale „Lumina creştină”, editată de Biserica „Sfântul Nicolae – Brânduşa” din Craiova. Ajunsă la nr. 3/2014,

publicaţia cuprinde în paginile ei ştiri din viaţa parohiei, articole despre principalele sărbători ale verii, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului, texte ziditoare de suflet precum: “Despre folosul citirii sau ascultării textelor Sfintei Scripturi”  sau “Cele mai recente minuni ale Maicii Domnului”, rubricile Evenimente de viitor, De vorbă cu preotul şi rubrica de poezie religioasă. Editarea publicaţiei se face sub coordonarea preotului paroh Gabriel Sorescu.

Revista „Lumina creştină“ a apărut pentru prima dată în perioada interbelică, în anul 1939, cu binecuvântarea mitropolitului Nifon Criveanul. La început a fost redactată de către un grup de preoţi olteni, în frunte cu Theodor Mirescu, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“ – Brânduşa. A avut un cerc foarte larg de răspândire, fiind distribuită în majoritatea parohiilor din Oltenia. „Alături de învăţăturile de credinţă, predici, cuvântări, poezii creştine şi texte din Sfinţii Părinţi, publicaţia parohiei noastre prezenta odinioară cititorilor ştiri de pe frontul de Răsărit, scrisori de la soldaţi sau articole antibolşevice. Banii obţinuţi din abonamente erau folosiţi pentru a sprijini ostaşii de pe frontul de Răsărit. În perioada regimului comunist, publicarea revistei a fost interzisă“, a precizat preotul paroh Gabriel Sorescu.