Un nou modul Bios-Art la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei

 

Joi, 3 aprilie, 2014, ora 10, la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, str. Popa Şapcă nr. 8, va avea loc un nou modul din cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră “BIOS – ART”.

În cadrul modulului vor fi prezenţi preşcolarii de la Grădiniţa “Traian Demetrescu”, Structura – Iedera Craiova, îndrumaţi de d-nele profesor în învăţământul preşcolar Alinei Cornelia şi Cojocaru  Ileana Adriana.

De data aceasta sărbătorim “Luna Pădurii”.

În fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie se sărbătoreşte “Luna pădurii”, manifestare care îşi propune să contribuie constant la cunoaşterea rolului vegetaţiei în viaţa oamenilor şi formarea unei conştiinţe ecologice a acestora.

Prin acţiunile şi manifestările ce au loc în acest interval de timp se urmăreşte atragerea şi atenţionarea opiniei publice asupra importanţei ,,aurului verde”, cum pe bună dreptate a fost denumită pădurea, în ideea de a conştientiza la nivelul întregii omeniri importanţa pădurilor pentru protecţia mediului şi implicit sănătatea omului.

 

un nou modul Bios Art Un nou modul Bios Art la Secţia de Ştiinţele Naturii   a Muzeului Olteniei poze

Această sărbătoare îşi are începuturile încă din anul 1872, cînd a debutat organizarea sărbătorii sădirii arborilor în SUA, ca o consecinţă firească a accentuării despăduririlor.

În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, sub denumirea „Sărbătoarea sădirii arborelui”.

Autentice laboratoare ale naturii, pădurile – împreună cu celelalte spaţii verzi – reprezintă o bogăţie de nepreţuit pentru fiecare aşezare urbană, fiind, datorită acţiunilor antipoluante, veritabile uzine de sănătate şi de echilibru ecologic.

Invitaţi speciali vor fi voluntarii din cadrul programului de voluntariat “I like the museum”, adolescenţi care pe lângă faptul că iubesc natura, manifestă abilităţi de lucru cu preşcolarii, aceasta fiind prima lor experienţă în cadrul atelierelor de creaţie animalieră plastică.

Până la sfârşitul lunii pădurii, în cadrul programului Bios – Art, voluntarii au iniţiat miniproiectul “Clik pe verde!”, în cadrul căruia specialistul secţiei, drd. Lila Gima, va prezenta un material multimedia – “Să cunoaştem şi să iubim arborii”. La următoarele întâlniri cu cei mici în cadrul acestui miniproiect, voluntarii vor fi cei care vor prezenta materiale cu specific ecologic, sub atenta îndrumare a specialiştilor Secţiei de Ştiinţele Naturii.

Activitatea se bucură de sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Dolj.