Ultimele salve la CAO între rezerviştii Diaconu şi Buruiană: “A lăsat compania datoare” vs “Încearcă să acopere o mârşăvie”

diaconu ciocoiu cao Ultimele salve la CAO între rezerviştii Diaconu şi Buruiană: A lăsat compania datoare vs Încearcă să acopere o mârşăvie poze

Preşedintele CA al Companiei de Apă Oltenia şi directorul general revocat au mai făcut un schimb de “amabilităţi”.

Tonul l-a dat şeful consiliului de administraţie al Companiei de Apă Oltenia, Iulian Diaconu, care l-a acuzat pe ex-directorul Doru Buruiană de management defectuos, invocând, printre altele, datoriile către furnizori acumulate de CAO în ultimele luni ale mandatului lui Buruiană.

“Compania se află într-o situaţie grea. Pot să vă spun că, spre finalul mandatului domnului Buruiană, s-au acumulat datorii foarte mari către furnizori. Cele mai mari sume restante sunt în contul Apelor Române, de la care cumpărăm apa pe care o tratăm şi o distribuim în oraş şi în contul CEZ, către care avem de plătit aproximativ 16 miliarde de lei vechi şi care ne-a şi trimis de altfel o somaţie, în care ne avertizează că suntem pasibili de debranşare dacă nu achităm urgent facturile. Vă daţi seama ce-ar însemna pentru oraş să rămânem fără curent pentru instalaţiile noastre. Avem restanţe mari şi la societatea care ne furnizează bonurile de masă. În plus, pot să vă spun că, luna aceasta, abia am făcut rost de bani pentru plata salariilor pentru cei 1300 de angajaţi ai companiei. Ne întrebaţi de ce am luat acum măsura revocării domnului Buruiană. Păi cât era să mai aşteptăm, având în vedere situaţia în care a adus CAO?”, a declarat Diaconu.

buruiana Ultimele salve la CAO între rezerviştii Diaconu şi Buruiană: A lăsat compania datoare vs Încearcă să acopere o mârşăvie poze

În replică, directorul revocat al CAO îl acuză pe preşedintele CA şi pe colegii acestuia că au probleme de citire, când vine vorba de evidenţele contabile ale unităţii.

“Domnul Diaconu şi ai lui nu au învăţat paobabil încă să citească situaţiilen financiare ale companiei. Dacă ar fi învăţat, ar fi văzut că pe primul trimestru al acestui an avem un profit de 10 miliarde, iar pe anul trecut am înregistrat cel mai mare profit din istoria companiei. Ei se leagă de nişte nimicuri, de nişte datorii curente, absolut fireşti. Asemenea somaţii vin în fiecare lună de la diverşi furnizori, cum ar fi putut observa oricine calca prin companie, dar îi anunţ pe aceşti domni că, în mandatul meu, compania nu a rămas niciodată fără curent. În vremea altor directori s-a ajuns la asemenea situaţii, de bâjbâiau prin birouri pe întuneric, dar nu în mandatul meu. Oricum, cei de la CEZ ar fi oprit curentul la sediul administrativ nu la staţiile de apă. Domnul Diaconu încearcă să-şi acopere o mârşăvie de un miliard de lei vechi. E vorba de pensiile pe care le-a încasat în incompatibilitate şi pe care le va plăti compania dacă nu le returnează el”, a declarat Doru Buruiană.