Ultima strigare pentru umflarea taxei de parcare

Ultima strigare pentru umflarea taxei de parcare

 Extinderea parcării cu plata prin SMS în Craiova, încă un pas până la adoptare

 

După ce au lăsat proiectul la dospit în consultare public aproape o jumătate de an, edilii convoacă dezbaterea public pe tema extinderii parcărilor cu  plata prin SMS pe mai multe artere din oraș, probabil ultimul hop înainte ca proiectul să intre la vot în consiliul local. Planul municipal prevede creșterea de aproape șase ori a numărului de locuri de parcare taxate suplimentar de primărie, de la 139 la 793.

 

 

Cetățenii interesați de subiect sunt invitați de edili la dezbaterea public organizată la sediul primăriei de pe AI Cuza în buza referedumului, vinerim 5 octombrie. „Primăria Municipiului Craiova organizează vineri, 05.10.2018, ora 1300, la sediul instituției din str. A.I. Cuza nr. 7, în sala mare de şedinţe, dezbaterea publică a proiectului de “Modificare, prin completare, a Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova. La această dezbatere sunt invitate să participe persoanele fizice şi juridice interesate, în limita locurilor disponibile în sală. Regulamentul și anexele aferente sunt disponibile, pentru consultare, la rubrica „Proiecte de acte normative supuse consultării”. Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la modificările aduse regulamentului, la Centrul de Informatii pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str A.I. Cuza nr. 7, prin fax: 0251.411.561 sau e-mail: consultarepublica@primariacraiova.ro”, se arată în anunțul postat pe site-ul primăriei Craiova. De menționat că este vorba de al doilea termen pentru depunere „propuneri, sugestii, opinii”, primul fiind stabilit de edili, la începutul procedurii de consultare public, pentru 11 mai 2018.

 

Încă nouă străzi pe lista suprataxei de parcare

 

La această oră, trei dintre străzile centrale din Craiova sunt supuse taxei suplimentare de parcare achitate prin SMS: AI Cuza, CS Nicolaescu Plopșor și Romul, unde sunt  amenajate și taxate, potrivit hotărârii adoptate de consilierii locali anul trecut, 139 de locuri de parcare. Proiectul pe marginea căruia criovenii sunt chemați să dezbată vineri prevede amenajarea de locuri de parcare cu taxă pe alte nouă străzi din oraș: Eugeniu Carada, Mihail Kogălniceanu, Unirii, Sf. Dumitru, Mihai Viteazul, Matei Basarab, Ion Maiorescu, Știrbey Vodă și Calea București. Numărul locurilor de parcare taxate prin SMS de primărie ar ajunge astfel de la 139 la 793. Grosul locurilor supuse taxării după adoparea noului proiect va fi pe Calea București, pe bulevardul respectiv urmând a fi delimitate în acest sens 386 din cele 654 de noi spații de parcare cu taxă. De menționat că, pe Calea București, locurile de parcare sunt taxate doar pe timpul zilei, între orele 07.00 și 19.00, potrivit proiectului postat pe site-ul primăriei Craiova.

Culmea extinderii: edilii au pierdut la numărătoare câteva din locurile de parcare existente

 

INTEGRAL în INDISCRET