UFL: Chiată, judecat pentru asfaltul Bistrisat

m chiata valentin UFL: Chiată, judecat pentru asfaltul Bistrisat  poze
Şeful Direcţiei Tehnice a CJ Dolj, Valentin Chiată, a fost obligat de Tribunal să plătească despăgubiri pentru asfaltul turnat de SC Bistrisat SRL pe drumul Filiaşi Melineşti, precizează un comunicat al UFL.  Comunicatul sindicaliştilor de la Forţa Legii arată că măsura luată de tribunal vine în urma unor controale ale Curţii de Conturi, care au veficita activitatea CJ Dolj în perioada 2007-2008, inspectorii descoperind iniţial un prejudiciu de mai multe sute de milioane de lei vechi.
“Domnul Chiata este mentinut ca director chiar daca, recent, prin sentinta pronuntata la data de 3 martie a.c. in dosarul nr. 15846 / 63 / 2008, Tribunalul Dolj l-a gasit vinovat pe directorul tehnic de prejudicii aduse institutiei si l-a obligat la plata unor despagubiri de 13.467 si, respectiv, 478 lei. Chiata a fost trimis  în judecată de Curtea de Conturi, acuzat ca a facut plati nelegale catre diverse firme, in suma de peste 730.000 de lei, in principal catre societatea de constructii a fostului consilier judetean Constantin Caminof (SC Bistrisat SRL – nr), care a lucrat pe drumul Filiasi-Melinesti. Venituri la bugetul judetului incasate necorespunzator din taxa de construire, material de constructii platit la pret triplu fata de cat face, inchirierea domeniul public la pret de nimic sau umflarea unor cheltuieli de transport pentru reparatii si modernizari de drumuri – acestea au fost descoperite de Curtea de Conturi la controalele efectuate in 2007 si 2008 la CJ Dolj”, precizează comunicatul UFL.

În cele din urmă Valentin Chiată a fost obligat la plata unui prejudiciu de peste 130 de milioane de lei vechi, plus alte câteva milioane de lei vechi despăgubiri către CJ Dolj, parte vătămată în proces, în solidar cu alţi doi angajaţi ai instituţiei şi cu SC Bistrisat SRL.