UE, sponsor oficial al CJ Dolj

 

Administrația județeană are un buget 620 milioane de lei în acest an, peste o treime din sumă venind din vistieria Comisiei Europene

Bugetul anual al CJ Dolj intră la vot în plenul consiliului, în ședința din 20 februarie. Pușculița județeană contează în 2020 pe 620, 8 milioane d elei noi, din care 218 provin din sumele virate de UE în contul proiectelor derulate de consiliul județean și pentru care instituția a depus cereri de rambursare.

Administrația județeană contează să încaseze în acest an venituri de peste 620 de milioane de lei noi. Din total, ceva mai mult de unu la sută (7 milioane de lei noi) reprezintă veniturile proprii ale CJ Dolj, venituri realizate din concesiuni, chirii sua diverse taxe. Principala sursă de finanțare a vistieriei județene în acest an o reprezintă bugetul UE, de unde autoritățile se așteaptă să primească în 2020 peste 218 milioane de lei noi, în contul cererilor de rambursare depuse pentru diferite proiecte cu finanțar europeană derulate la nivelul județului.

Tot în topul finanțatorilor CJ Dolj, pe a treia treaptă a podiumului, se găsește PNDL, program prin intermediul căruia administrația județeană vrea să primească în acest an peste 81 de milioane de lei noi.

INTEGRAL în INDISCRET