UCV: Zilele Francofoniei 2019

 

 

francof  UCV: Zilele Francofoniei 2019 poze

 

Departamentul de limbi romanice și clasice al Facultăţii de Litere, Centrul de Reușită Universitară (CRU) și Lectoratul francez al Universității din Craiova vă invită să participaţi, în săptămâna 18-24 martie 2019, la Zilele Francofoniei la Craiova.

Activitățile organizate în această perioadă urmăresc să pună în valoare talentul, cultura și entuziasmul studenților francofoni:

  1. Picnic poetic Haikunoi 2019, 20 Martie 2019, între orele 11 și 14, la Lectoratul francez.

Evenimentul este organizat simultan în instituții de învățământ și de cultură din șapte țări. Participanții vor compune scurte poeme în limba franceză, pe care le vor posta pe pagina de Facebook a evenimentului și vor degusta specialități culinare franțuzești preparate chiar de ei.

  1. Tu sais, tu gagnes, concurs de cultură generală și francofonă – 21 Martie 2019, între 11-13, Lectoratul francez. Concursul va aduce laolaltă patru echipe alcătuite din studenți ai Facultății de Litere și elevi ai Liceului „Voltaire” din Craiova, care se vor întrece în domeniile culturii, civilizatiei și literaturii franceze și francofone.
  2. Serată muzicală francofonă – 21 Martie 2019, între orele 18.30 si 22.30, la Cult Music Club din Craiova. Zilele Francofoniei la Craiova se încheie festiv cu o seară de muzică franțuzească şi dans, alternate cu reprize de karaoke în limba franceză.