UCV: Universitatea din Craiova urcă în topul instituţiilor de învăţământ superior

Potrivit celui mai recent clasament, întocmit de SCImago Research Group pe baza rezultatelor activităţii de cercetare stiintifica materializate prin publicatii, în anul 2013, Universitatea din Craiova se află pe poziţia 10 în România (poziţia 8 între universităţi, celelalte 2 fiind Academia Română şi Institutul de Fizică Atomică). De asemenea, este poziţionată pe locul 103 în Europa de Est (EE) şi pe locul 1644 în lume. De altfel, în ultimii cinci ani evoluţia Universităţii din Craiova a fost una foarte bună. Daca în Romania si-a păstrat pozitia 8, fiind plasată după cele 3 mari universităţi de tradiţie (Bucureşti, Cluj, Iaşi) şi cele 4 politehnici (Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj), evoluţia în Europa de Est a fost favorabilă, câştigând 114 locuri. De asemenea, Universitatea din Craiova a urcat şi în clasamentul mondial, unde a castigat 397 de locuri în doar 5 ani.
Universitatea din Craiova a fost înfiinţată în anul1947 şi este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”. Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România.
Universitatea din Craiova are în structura sa 10 facultăţi, 53 de domenii şi 105 specializări la care desfăşoară studii de licenţă, de master şi doctorat.

BIROUL DE PRESĂ