UCV – Trei proiecte sub un nou slogan: „Crezi în tine, crezi în Universitatea din Craiova”

spinuucv 1 UCV   Trei proiecte sub un nou slogan: „Crezi în tine, crezi în Universitatea din Craiova” poze

Universitatea din Craiova derulează în aceste zile trei proiecte devenite deja tradiționale: „Cupa Universităţii din Craiova pentru liceele din Oltenia”, „Studenții noștrii pot mai mult” și „Ziua Porților Deschise”, în pregătirea sesiunii de admitere în anul universitar 2016-2017.

Rectorul UCV, Cezar Spânu, a prezentat într-o conferință de presă acțiunile organizate de universitate cu sprijinul COS și a DJTS Dolj.

„Începem trei proiecte importante, de data aceasta sub un nou slogan: „Crezi în tine, crezi în Universitatea din Craiova”. Și nu  este ales întâmplător. Încercăm împreună cu colegii noştri, împreună cu studenţii, dar mai ales împreună cu mediul socio-economic să redescoperim Universitatea din Craiova drept cea mai tonică şi inteligentă instituţie din regiune. Proiectele din această perioadă anunţă tocmai acest parteneriat care încercăm să-l creăm între management şi cadre didactice, între studenţi şi cadre didactice, şi, cel mai important, între mediul academic şi mediul socio-economic”, a declarat Cezar Preda.

„Cupa Universităţii din Craiova pentru liceele din Oltenia” este un proiect demarat de Universitatea din Craiova în urmă trei ani de zile, în parteriat cu DJTS Dolj. „Am încercat să le arătăm viitorilor noştri studenţi, că la Universitatea din Craiova se face carte foarte bună, dar se face şi sport. Încercăm prin acest proiect să aducem în câmpurile universităţii un număr  cât mai mare de elevi, care vor fi cazaţi în cămine studenţeşti, vor mânca la cantina Universităţii și vor fi tot timpul în contact cu grupuri de studenţi care se vor ocupa de fiecare echipă în parte. Cu ajutorul COS, încercăm să realizăm această punte între elevi şi studenţi pentru că din experienţa pe care am avut-o, am constatat că se realizează legături mult mai strânse între elevi şi studenţi decât între cadre didactice şi elevi”, a spus rectorul UCV.

 

Un alt proiect organizat în aceste zile de UCV este„Studenţii noştri pot mai mult”, ajuns anul acesta la cea de-a  IV-a ediţie. „Este un proiect important pentru Universitatea din Craiova. Denumirea i-au dat-o studenţii și pe an ce trece acest proiect este mai vizibil şi aduce din ce în ce o mai mare vizibilitate a Universităţii. Începând cu anul trecut, în zona Centrului Vechi se desfăşoară acest proiect la care vin foarte mulţi craioveni, de toate vârstele, inclusiv, elevii de liceu, care sunt de altfel şi publicul nostru ţintă”, a precizat Cezar Spânu.

spinuucv 2 UCV   Trei proiecte sub un nou slogan: „Crezi în tine, crezi în Universitatea din Craiova” poze

Oferta educațională a UCV va fi prezentată elevilor dornici că devină studenți ai universității craiovene  la Zilele Porților Deschise: „Cel de-al treilea proiect, „Zilele Porţilor Deschise”, care reprezintă de fapt oferta noastră educaţională. A ajuns la cea de-a XIV-a ediţie. Anul acesta vom prezenta în holul Universităţii oferta educaţională, pot să vă spun că numărul de locuri de la licenţă este 2800, la buget, iar la masterat, 1620. Aproximativ la fel ca şi anul trecut. Sunt diferenţe foarte mici. Aceste locuri au fost împărţite pe facultăţi, conform legii, iar facultăţile le-au distribuit pe domenii, astfel încât pe acele broşuri, elevii pot să vadă pe fiecare facultate în parte, pe fiecare domeniu în parte, numărul de locuri de la buget, numărul de locuri de la taxă. Aşadar din această săptămână intrăm în linie dreaptă pentru admiterea din iulie”.