UCV – Studenții noștri pot mai mult, 2019 – Cezar Spinu: Numărul studenților craioveni, în creștere

Proiectul „Studenții noștri pot mai mult”, ediția a VIII-a, a debutat ieri în centrul vechi al Craiovei, unde facultățile din cadrul Universității din Bănie și-au instalat standurile. 

Craiovenii pot asista la experimente științifice puse în practică de studenții facultăților de profil din oraș, în cadrul acțiunii menită să promoveze Universitatea din Craiova.


„Este deja un eveniment de tradiție, pornit de chiar de la o idee a studenților noștri, care, în fiecare an, vin în mijlocul comunității să-și promoveze facultățile. Sunt o serie de demonstrații practice spectaculoase, avem aici și studenții noștri de la facultatea de mecanică, care vin cu trei carturi create de ei și premiate la concursuri internaționale. Eu zic că e un proiect care își dovedește eficacitatea, pentru că, în ultimii doi ani, numărul studenților noștri a crescut. Sunt cu 1500 de studenți mai mulți acum decât în 2017 și, trebuie să menționez că avem din ce în ce mai mulți studenți străini. Sunt peste 800 anul acesta, 400 numai din Republica Moldova”, a spus rectorul UCV Cezar Spinu, la evenimentul de deschidere de ieri.