UCV: Studenți economiști craioveni, premiați la Târgoviște și Timișoara

 

Mai mulți studenți din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) au obținut premii la două concursuri importante organizate la Timișoara și Târgoviște.

La ECOTROPHELIA, competiție derulată la Timișoara, în perioada 26-27 mai 2015, echipa formată din patru studenți, doi de la Facultatea de Agricultură și Horticultură (Alexandru Corbu și Alin Zamfir) și doi de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova (Ioan Călin și Ana-Maria Borcoși) a obținut un premiu în valoare de 1000 lei, Premiul pentru cel mai nou produs de panificație sau patiserie.

Proiectul a avut la bază trei sortimente de brioșă. Una cu spanac și mărar, alta cu brânză și chimen și ultima cu busuioc și pudra de roșii. Pudra este obținuta prin uscarea pielițelor și a semințelor de roșii rezultate din diverse procese de prelucrare.

Studenții au fost coordonați de d-na prof. univ. dr. Violeta Nor și conf. univ. dr. Felicia Tuțulescu.

ECOTROPHELIA România este o competiție care se adresează tuturor studenților din universitățile în care există facultăți cu program de studii din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile alimentare, chimiei sau ingineriei mediului de pe teritoriul României. Scopul competiției este de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potențial comercial.

Competiția este una europeană, la ediția din 2015 fiind organizate concursuri naționale în 17 state, între care: Austria, Croația. Franța, Germania, Grecia, Islanda, Serbia, Elveția sau Marea Britanie.

Finala europeană se va derula la Milano, în cadrul Expoziției Universale cu titlul ”Hrănirea planetei. Energie pentru viitor”.

A doua competiție la care studenții FEAA au fost premiați s-a desfășurat în perioada 26-27 mai 2015.La OLIMPIADA NAȚIONALĂ A STUDENȚILOR ECONOMIȘTI ÎN FORMARE, secțiunea Marketing, de la Târgoviște, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova a avut 3 echipe, două dintre ele obținând premii importante:

–      Marele Premiu ”Constantin Florescu”, la licență, prin studentele Geantă Andreea și Zabad Diana; Temă ”Mișcarea feministă în marketing”; coordonator: lect. univ. dr. Silvia Puiu

–      Premiu special pentru cercetare interdisciplinară, la master, prin masterandele Popa Andreea și Liana Risipitu; Temă:”Sporirea cererii intervenţiilor de chirurgie estetică sub influenţa tehnicilor de promovare”; coordonator:  conf. univ. dr. Sorina Gîrboveanu.

 

 

BIROUL DE PRESĂ