UCV: Proiecte studenţeşti câştigătoare la Universitatea din Craiova. Ford Motor Company Fund, EDUCOL – Universitatea din Craiova și Primăria Craiova, un parteneriat câştigător

 

Ford Motor Company Fund, EDUCOL – Universitatea din Craiova și Primăria Craiova, un parteneriat câştigător. Miercuri, 5 iunie 2019, la sediul Centrului de Resurse și Angajament Ford Craiova (CRAF) – str. Calea Bucuresti, nr. 154a – Craiova (zona Aeroport) a avut loc ceremonia de anunțare a câștigătorilor celei de-a doua competiții de proiecte de antreprenoriat social  (CRAF Craiova 2019), unde au fost depuse iniţial un număr de 11 proiecte de către studenții Universității din Craiova.

Cele șase proiecte câștigătoare ale granturilor cu valoare cuprinsă între 15.000 și 30.000 de dolari sunt:

  • AgeleSS – Shoes, Sneakers and More: Recondiționarea pantofilor vechi pentru a produce încălțăminte accesibilă, reducând în același timp impactul negativ pe care milioane de perechi de pantofi îl au asupra mediului în fiecare an.
  • ASKS – Academy of Science, Knowledge and Skills: Încurajează din ce în ce mai mulți tineri să se apropie de Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică prin workshop-uri dedicate, o tabără de vară și legături cu business-uri locale care asigură experiență reală pentru participanți.
  • GRENA – Green Nature for Healthy Life: Construcția unor sere care vor îmbunătăți recoltele, dezvoltarea unor noi varietăți de plante care sunt adaptabile la schimbările climatice, sprijinirea fermierilor mici și înființarea unor workshop-uri dedicate unui stil de viață sănătos pentru tineri.
  • H4H – Human for Human: Un centru de reabilitare care va acoperi mai multe zone de interes medical, oferind acces îmbunătățit la informații și sfaturi profesioniste, terapie fizică, logopedie, educație psiho-socială, sprijinind dezvoltarea personală a tinerilor.
  • NAO: Un program inovator software dedicat roboților NAO care va asigura implicarea interactivă și emoțională a copiilor diagnosticați cu autism în timpul sesiunilor de terapie.
  • MarCo: Afacere dedicată zonei de marketing și comunicare care va sprijini ONG-urile concentrate pe binele comunității și întreprinderile sociale CRAF care au nevoie de ajutor în zona comunicării. Studenții vor putea să câștige experiență foarte valoroasă la nivel practic.

La eveniment au participat Deborah Chennells, Ford Fund Manager, Ford of Europe, Ian Pearson, Președinte Ford Craiova, Mihail Genoiu, Primarul municipiului Craiova, Prof. univ. dr Cezar Spînu, Rectorul Universității din Craiova și Prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu, Președintele Asociației pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL).

CRAF Craiova este deja un parteneriat viabil între Ford Motor Company Fund, EDUCOL – Universitatea din Craiova și Primăria Craiova.