UCV: Facultatea de Drept, cu candidaţii la Tribunal

LansareStudiuCraiova DanClaudiuDanisor UCV: Facultatea de Drept, cu candidaţii la Tribunal poze

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, din cadrul Universităţii din Craiova, a demarat în perioada 23 – 31 mai, a.c, o amplă campanie de atragere a candidaţilor pentru admiterea din această vară. Astfel, în săptămâna 27 – 31 mai, 52 de elevi au efectuat ore de practică la Tribunalul Dolj, însoţiţi de cadre didactice de la Facultatea de Drept, dar şi de aproximativ 40 de studenţi. Elevii au aflat ce înseamnă statutul de magistrat, cum arată dosarele aflate pe rolul instanţei sau cum se desfăşoară o şedinţă de judecată. Cadrele didactice au vrut să le arate elevilor că la Facultatea de Drept din Craiova, pe lângă teorie, se pune accent pe practică, iar uşile instanţelor sunt deschise pentru ei, pentru a deprinde tainele sistemului juridic din România.
În perioada campaniei, elevii au vizitat şi noul Campus al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative şi i-au cunoscut pe viitorii profesori.
Campania de atragere a candidaţilor s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi cu Tribunalul Dolj.