UCV: Despre lumea laserelor de ultimă generaţie cu dr. Cristian ŞARPE, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel

 foto fizica UCV: Despre lumea laserelor de ultimă generaţie cu dr. Cristian ŞARPE, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel poze

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Științe, Universitatea din Craiova facilitează pe 1 noiembrie 2017, ora 10:00, în amfiteatrul „Liviu Tătar” o întâlnire între absolvenții de Fizică de la Universitatea din Craiova și studenții actuali, dorindu-se în acest mod realizarea unei conexiuni profesionale între generații.

 

Cercetător dr. Cristian ŞARPE, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel, va susţine prelegerea „Lasere cu corp solid pompate cu diode”, care este o introducere în lumea laserelor de ultimă generație. Dr. Cristian ŞARPE vine la Universitatea din Craiova în cadrul acordului încheiat între cele două universităţi partenere, în cadrul programului Erasmus+. Prezentarea se adresează studenților de la licență, masterat și doctorat, fizicienilor și inginerilor din domenii de activitate conexe precum și profesorilor de fizică din învățământul preuniversitar.

 

Diodele laser și laserele cu corp solid pompate cu diode sunt două dintre cele mai importante tipuri de lasere, acoperind un domeniu spectral larg, din ultraviolet până în infrarosu. Prețul scăzut, eficiența energetică ridicată și fiabilitatea fac din aceste lasere principalii canditați pentru o serie întreagă de aplicații în industrie, medicină, telecomunicații și cercetare. Prezentarea va fi însoțită de o demonstrație practică.

Evenimentul constituie debutul unei serii de întâlniri care se va desfășura la Departamentul de Fizică cu prilejul Zilelor Facultății de Științe.

 

Persoane de contact:

Director Departamentul de Fizică Lect. dr. Iulian PETRIȘOR

Lect. dr. Mihaela Tinca UDRIȘTIOIU, tel. 0723533117