UCV: Conferinţa Internaţională de Sisteme Electromecanice şi Energetice, la a 10-a ediție

 

În perioada 06-09.10.2015 se va desfăşura a 10-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Sisteme Electromecanice şi Energetice.

Conferinţa, ajunsă la o ediţie aniversară se desfăşoară bi-anual în colaborare cu Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi şi Universitatea Tehnică a Moldovei, Chişinău. Ea a fost organizată pentru prima oară acum 18 de ani, la iniţiativa profesorilor Aurel Câmpeanu (Craiova), Lorin Cantemir (Iaşi), Petru Todos şi Tudor Ambros (Chişinau), toţi fiind în prezent membrii ai Acdemiei de Ştiinţe Tehnice din România.  Unul din obiectivele conferinţei a fost şi este păstrarea şi dezvoltarea legăturilor ştiinţifice între specialiştii de pe cele două maluri ale Prutului.

Ediţia din acest an este organizată de Universitatea din Craiova, Facultatea de Inginerie Electrică şi va debuta pe data de 6 octombrie la Craiova, cu un Workshop dedicat Polului de competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia, intitulat “New trends in automotive industry”.

Lucrările vor continua la Chişinău, în zilele de 8 şi 9 octombrie, când vor fi prezentate peste 100 de articole elaborate de cadre didactice universitare, cercetători, doctoranzi şi experţi din principalele instituţii din România şi Moldova, dar şi din Canada, Belgia, Franţa.

 

BIROUL DE PRESĂ