UCV: Asociația Studenților în Drept (ASD-UC) organizează, în perioada 20 – 26 aprilie 2015, proiectul „Autostrada Dreptului”

Asociația Studenților în Drept (ASD-UC) organizează, în perioada 20 – 26 aprilie 2015, proiectul „Autostrada Dreptului”, ce oferă studenților, de la facultățile de drept din țară, posibilitatea unui benefic schimb de experiență. Evenimentul are loc la Facultatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova.

 

Astfel, 14 studenți de la Facultatea de Drept din București, Facultatea de Drept din Sibiu și Facultatea de Drept din Iași au oportunitatea de a vizita Facultatea de Drept și Științe Sociale din Craiova și de a interacționa cu actualii și viitorii juriști craioveni.

 

În cadrul proiectului, participanții vor lua parte, deopotrivă, la diverse activități academice, culturale și de divertisment, precum:

–  participare la cursuri și seminarii alături de colegii din Craiova, conform orarului din această săptămână;

– întâlnire cu profesorii craioveni și conducerea Facultății de Drept și Științe Sociale;

– participare la o dezbatere organizată de către Baroul Dolj privind apropierea dintre instituție și studenți;

– lansare de carte;

– vizitarea orașului, instituțiilor și a monumentelor istorice, precum și a parcului Nicolae Romanescu;

– conferință pe teme de mediere și insolvență;

– activități interactive de socializare și de cunoaștere;

– activități de team building precum: Paintball, Bowling, Cinema, Karaoke, etc.

 

Proiectul a luat naștere în urmă cu doi ani, la inițiativa studenților Facultății de Drept și Științe Sociale Craiova și Facultății de Drept București. Ideea unui program național de mobilități studențești pentru programele de studii universitare de drept din cadrul Hexagonului Facultăților de Drept este benefică pentru pregătirea viitorilor juriști, iar programul Autostrada Dreptului susținut de studenții craioveni și colegii lor din țară este un prim pas.

 

În timp, proiectul poate să includă și un program de mobilități pentru cadrele didactice, precum și alte direcții de cercetare și colaborare, astfel încât resursele comune ale celor mai puternice facultăți de drept din țară să susțină proiecte majore pentru educația juridică din România.