UCV a inaugurat un nou cămin și cea mai modernă policlinică studențească din țară

 

Universitatea din Craiova a organizat astăzi inaugurarea Căminului 9 și a cabinetelor medicale amenajate în incinta aceleiași clădiri din campusul Facultății de Mecanică din strada Calea Bucureşti. 

Ultimele reparații la Căminul 9 au fost efectuate în anul 1998, iar din 2009, căminul a intrat în conservare.
Începând cu anul 2019, a fost demarat un amplu proces de renovare și modernizare a acestui cămin.

 

A fost consolidată structura de rezistență a clădirii, au fost refăcute instalațiile electrice și sanitare, a fost reabilitată fațada și au fost asigurate toate măsurile pentru a obține autorizația de securitate la incendiu. De asemenea, a fost refăcut acoperișul și a fost transformat în terasă.

Căminul are 86 de camere și o capacitate totală de 258 de locuri. Fiecare cameră are trei locuri de cazare și este dotată cu mobilier, televizor, frigider, cablu TV și internet. În plus, pe fiecare nivel, studenții au la dispoziție, în oficii, plite electrice și mașini de spălat rufe, precum și săli de lectură moderne.


La parterul căminului a fost amenajată, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Policlinica Studențească care cuprinde șase cabinete medicale cu aparatură de ultimă generație ce asigură servicii pentru 22.000 de studenți de la Universitatea din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova.

Valoarea investiției se ridică la 20.252.376 lei, iar aceasta a fost finalizată cu fonduri de la bugetul de stat și fonduri proprii.