Tudor: Bonuri de ordine şi certificate fiscale pe loc, la DIT

petrescu dit florentin tudor Tudor: Bonuri de ordine şi certificate fiscale pe loc, la DIT poze
Viceprimarul municipiului Craiova, Florentin Tudor, şi directorul Direcției Impozite și Taxe, Ionel Petrescu, au susținut astăzi, 14.11. a.c., o conferință în care au făcut unele precizări vizavi de activitatea din cadrul Direcţiei locale de Impozite şi Taxe.
Viceprimarul municipiului Craiova, Florentin Tudor, a declarat că în ultima perioadă au fost implementate câteva măsuri care vin în sprijinul contribuabililor craioveni: ” Au fost montate aparatele de eliberare a bonurilor de ordine, ceea ce permite persoanelor să ştie exact la ce ghișeu trebuie să meargă și ce număr de ordine au. O altă măsură, o premieră, este cea legată de eliberarea pe loc a certificatelor de atestare fiscală. Dacă până acum acestea se eliberau în minimum 48 de ore, de acum înainte contribuabililor craioveni li se va elibera imediat acest tip de document.”
La rândul său directorul instituţiei, Ionel Petrescu, a făcut unele precizări legate de gradul de colectare a veniturilor către bugetul local: ” Am demarat procedurile legale – somaţii, titluri executorii, popriri – pentru a recupera sumele datorate către bugetul local. Avem previziuni optimiste în ceea ce priveşte sumele estimate a fi colectate pentru anul 2012. În paralel, am avut şi avem discuţii cu principalii datornici, discuţii în urma cărora am convingerea că toţi cei vizaţi îşi vor achita datoriile către bugetul local.”