Trupa „Face Act” – premieră cu Scufița Roșie pe scena Casei de Cultură a Studenților Craiova

face act 1 Trupa „Face Act”   premieră cu Scufița Roșie pe scena Casei de Cultură a Studenților Craiova poze

Trupa de teatru ”Face Act” a Casei de Cultură a Studenților Craiova a prezentat seara trecută premiera spectacolului ”Scufița Roșie” în regia Mirelei Găman.

Cei peste 450 de spectatori prezenți în sală au urmărit o adaptare a textului fraților Grimm în care povestea pentru copii s-a transformat într-o dramă în care personajele originale au fost aduse în realitatea societății contemporane.

Mesajul spectacolului a fost îndreptat către lupta împotriva traficului de persoane și a avut ca scop conștientizarea tinerilor asupra pericolelor pe care le pot întâlni dacă nu cântăresc cu atenție deciziile tinereții.

face act 2 Trupa „Face Act”   premieră cu Scufița Roșie pe scena Casei de Cultură a Studenților Craiova poze

Trupa de teatru amator ”Face Act” funcționează în cadrul C.C.S. Craiova și este formată din studenți ai Universității din Craiova. Trupa de teatru este coordonată de actrița Mirela Găman, referent cultural al C.C.S. Craiova.

Casa de Culltură a Studenților Craiova împălinește în acest an 50 de ani de existență motiv pentru care toate activitățile cultural-artistice se desfășoară sub egida ”C.C.S. – 50 de ani” și ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”

”Spectacolul este unul puternic. Am pornit de la povestea Scufiței și am construit o dramă în care Scufita devine întruchiparea tinerilor din ziua de azi, expuși unui pericol concret: traficul de persoane”, a declarat Mirela Găman, referent cultural C.C.S. Craiova

”Personal am simţit profund emoția spectacolului şi asta m-a făcut să realizez cu adevărat pericolul la care suntem expuşi. Cu siguranţă nu voi uita acestspectacol şi ceea ce am trăit alături de colegii mei iar aplauzele publicului m-au făcut să realizez că scopul acestui spectacol a fost atins.”, a declarat Ștefania Făgețeanu, membru ”Face Act”(Scufița Roșie)

face act 3 Trupa „Face Act”   premieră cu Scufița Roșie pe scena Casei de Cultură a Studenților Craiova poze

”Din punctual meu de vedere, a fost cel mai complex spectacol pe care l-am susținut până acum. Unspectacol cu un mesaj puternic și sunt convins că am reușit să tragem un semnal de alarmă. A fost o experiență extraordinară și mă bucur că am făcut parte din acest spectacol.”, a declarat Andrei Răduică, membru ”Face Act”