Trei spectacole în week-end, la Fabrica de Poveşti electroCOLIBRI!

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, de la ora 18:00, este programată frumoasa poveste     Albă ca Zăpada, adaptare după Fraţii Grimm, scenariul şi regia Iulia Cârstea. Scenografia este semnată Eustaţiu Gregorian, iar muzica Alin Macovei –  Moraru. Din distribuţie fac parte actorii: Adriana Ioncu, Oana Stancu, Iulia Cârstea, Alla Cebotari, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea, Alis Ianoş.

spectacol ateliere decembrie 2013 Trei spectacole în week end, la Fabrica de Poveşti electroCOLIBRI! poze

Duminică, 14 decembrie 2014, la ora 11:00,  e vremea pentru Prinţul Broască, dramatizare de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia şi costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuşi confecţionate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova şi Aurelia Sadovska, îi are în distribuţie pe actorii: Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoş. Spectacolul a fost distins cu Premiul special al juriului  la Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver” de la Galaţi, din luna noiembrie a acestui an.

 

Tot duminică, 14 decembrie, dar de la ora 17:00, intră în scenă peste 100 de copii care au urmat cursurile atelierelor Fabricii de poveşti electroCOLIBRI, în perioada octombrie – decembrie 2014: Dincolo de poveste (coord. Rodica Prisăcaru), Fabrica de poveşti (coord. Adriana Teodorescu), Primul pas pe scenă şi Unde cu poveşti (coord. Alis Ianoş), Jocul de-a joaca (coord. Oana Stancu), Gazetarul de teatru şi Bebeti – magazinul de teatru (coord. Laura Pumnea), Puppets occupy screen (coord. Iulia Enculescu).

Spectacolul atelierelor Fabricii de poveşti este coordonat și prezentat de actriţa Rodica Prisăcaru.

La atelierulDincolo de poveste (coord. Rodica Prisăcaru), copiii cu vârste curprinse între 4 și 7 ani au descoperit tehnici de animație, în Fabrica de poveşti (coord. Adriana Teodorescu), atelierrealizat în parteneriat cu Teatrul “Ariel” din Tg. Mureș și Radio Tg. Mureș, au audiat și desenat povești. Odată cu Primul pas pe scenă (coord. Alis Ianoș) și-au pus în valoare abilitățile artistice și au aflat variate tehnici teatrale.

Unde cu povești (coord. Alis Ianoș) este atelierul realizat în parteneriat cu Radio România Oltenia Craiova prin care glasurile micuților ajung în casele oamenilor, pe undele acestui post de radio. Jocul de-a joaca (coord. Oana Stancu) le-a dezvăluit arta mânuirii păpușilor bi-ba-bo (păpuși pe mână) și i-a împrietenit cu acestea în scenete de teatru. În atelierul Bebeti – magazinul de teatru (coord. Laura Pumnea), susținut cu sprijinul Bebeti – primul magazin de jucării din lemn pentru copii din Craiova, prichindeii au dat roluri de teatru păpușilor dragi. La Gazetarul de teatru (coord. Laura Pumnea) au tras cu ochiul în culisele teatrului, au văzut spectacole și le-au povestit în scris, au construit Gazeta de teatru în file cu povești.Atelierul Puppets occupy screen / păpușile ocupă ecranul (coord. Iulia Enculescu) le-a arătat copiilor ce înseamnă stop motion sau cum pot face să pară că obiectele din jurul lor se deplasează singure cu ajutorul tehnicii animației digitale.

 

Înscrieri pentru un nou ciclu de ateliere se vor face la Teatrul pentru copii şi tineret Colibri” după data de 10 ianuarie 2015.