Trei personalități din lumea sportului, propuse pentru titlul de cetățean de onoare al Craiovei

stef claudia Trei personalități din lumea sportului, propuse pentru titlul de cetățean de onoare al Craiovei poze

Celor trei personalități culturale propuse consiliului local municipal în vederea acordării titlului de cetățean de onoare – Natașa Raab, Ileana Vulpescu și Alexandru Mironov – li se adaugă trei performeri din lumea sportului, care au fost propuși, astăzi, pentru titlu.

Inițiativa aparține consilierului local Sorin Manda, care a făcut-o cunoscută colegilor din CLM la ședința de azi a comisiei de cultură,

„Am și eu trei propuneri pentru a se conferi acest titlu de cetățean de onoare. Este vorba, în primul rând, de antrenorul emerit de box, Constantin Buzduceanu, cel care a pregătit un boxeur campion (Sorin „Pantera” Tănăsie – nr), desemnat în urmă cu câțiva ani cetățean de onoare al Craiovei. Ori sportivul cu pricina nu s-a născut campion, ci a ajuns campion fiind pregătit de acest antrenor și consider că acordarea titlului fi o reparație a greșelii, a omisiunii care s-a comis la vremea respectivă. Celelalte două propuneri au în vedere doi sportivi legitimați la CSM Craiova, calificați pentru a doua oară la Jocurile Olimpice: Marius Ionescu și Claudia Ștef. Sunt de atfel printre primii sportivi români calificați pentru Jocurile Olimpice de la Rio și cred că, prin prestația lor, au făcut cinste orașului nostru”, a spus Manda.

marius ionescu primele concluzii dupa pregatirea din Kenya Trei personalități din lumea sportului, propuse pentru titlul de cetățean de onoare al Craiovei poze

Propunerile consilierului local nu a fost dezbătute în comisie, Manda fiind îndemnat să le supună dezbaterii CLM sub forma unor proiecte de hotărâre, însoțite de rapoartele de specialitate aferente.