Topul salariilor bugetare – secţiunea “directorii CJ Dolj”

m figurine prefectura Topul salariilor bugetare   secţiunea directorii CJ Dolj poze

Toţi şefii de instituţii din subordinea consiliului judeţean Dolj sunt reîncadraţi pe post conform noii legi de salarizare.

Ordinea de zi a şedinţei CJ din 24 martie cuprinde nu mai puţin de 19 proiecte de hotărâre cu un asemenea obiect, vizând reîncadrarea şi stabilirea salariului pentru şefii unităţilor subordonate CJ, fie că e vorba de direcţii, muzee sau unităţi medico-sociale.

Primii pe listă sunt directorii celor şapte unităţi medico-sociale subordonate CJ Dolj, care sunt reîncadraţi pe post cu salarii brute între 1900 şi 3000 de lei noi, la care se adaugă, în unele cazuri şi un spor pentru condiţii dăunătoare.

Urmează şeful Direcţiei de Pază şi Servicii a CJ, Constantin Dobrescu, care este reîncadrat cu un salariu brut de 2 139 de lei şi un spor de condiţii vătămătoare de 172 de lei.

Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, este reîncadrat cu un salariu brut ceva mai mare, de 2498 de lei, plus un spor de 212 lei.

Salariile directorilor din subordinea CJ Dolj nici nu cresc, nici nu scad ca efect al reîncadrării, cu o singură excepţie. Este vorba de şeful Direcţiei judeţene de evidenţă a populaţiei, Marin Stănică. Acesta îşi va vedea în data de 24 martie salariul mai întâi mărit retroactiv, apoi scăzut la diferenţă de câeva minute. În cazul său, CJ va fi nevoit să aprobe în şedinţa de joi două hotărâri de reîncadrare: una pentru 2010 – în urma unui proces prin care Stănică şi-a câştigat indemmnizaţia de dispozitiv – a doua pentru 2011, când salariul e adus la valoarea iniţială, de la 3700 la 3200 de lei noi.

Printre codaţii clasamentului salarial al directorilor din ograda CJ se numără şi Bogdan Pâncu, de la Clubusl Sportiv Judeţean U Craiova, cu un salariu brut de 1967 de lei noi.

La polul opus se situează instituţiile de cultură subordonate consiliului judeţean, respectiv directorii care le conduc:  Mihai Fifor, de la Muzeul Oletniei, cu un salariu lunar brut de 5147 de lei no;. Florin ROgneanu, de la Muzeul de artă, primeşte un salariu brut de 4864 de lei noi şi Lucian Dindirică, de la Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman 5014 lei.

Restul topului salariilor din administraţia judeţeană, la capitolul directori, este completat de:

Amelia Etegan – centrul judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale  – 3472 de lei

Radu Augustin – Şcoala Populară de Arte şi Meserii “Cornetti” – 3963 de lei

Ileana Măricuţoiu – Spitalul orăşenesc Dăbuleni – 2916 lei, plus un spor de 290 de lei

Cel mai mare salariu de director de unitate aflată în subordinea CJ aparţine managerului spitalului de pneumoftiziologie de la Leamna – Marius Matei, care are un salariu lunar brut de 5610 lei noi.