Toată conducerea Dreptei craiovene, izolată la domiciliu?

Pe lângă cei cinci liberali doljeni anunțați deja ca izolați de organizația județeană, la domiciliu sau la Parlament, am putea avea de-a face cu un lot lărgit de reprezentanți la vârf ai Dreptei craiovene izolați la domiciliu, în urma suspiciunilor privind expunerea la Covid 19 detonate în Parlament. Iată de ce:

Cei cinci reprezentanți ai PNL Dolj s-au izolat ieri, după ce au aflat că, la începutul săptămânii au participat la o mare adunare de partid, alături de un coleg parlamentar din Constanța, declarat infectat cu virusul. Între cele două momente a mai avut însă loc o întâlnire, pe 11 martie, între „echipele de negociere” ale PNL Dolj, USR Dolj și PLUS Dolj. Întrunirea era menită să netezească drumul către un candidat comun al Dreptei la alegerile locale din Craiova, respectiv un candidat unic la funcția de primar al Craiovei al PNL, USR și Plus.

Întâlnirea a fost anunțată, chiar pe 11 martie, de PLUS DOlj, printr-un comunicat de presă.

Nu știm componența echipelor de negociere ale celor trei organizații de partid, însă logica presupune ca la o astfel e negociere să participe lideri de soi ai organizațiilor. Ori, potrivit comunicatului PNL Dolj de ieri, mai toți liderii de soi ai filialei, cinci la număr (Ștefan Stoica – președinte PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea – președinte PNL Craiova și senator, Nicolae Giugea – deputat și candidat la primăria Craiova, Ionuț Stroe – deputat și ministru în cabinetul Orban și Alexandru Gâdăr – consilier județean și candidat la președinția CJ Dolj), sunt izolati la domiciliu în urma contactului cu un parlamentar dovedit infectat.

„Având în vedere situația creată prin confirmarea infectării cu coronavirus a senatorului Vergil Chițac, conducerea PNL Dolj respectă măsurile de prevenție și se autoizolează. Reamintim faptul că la începutul săptămânii acesteia a avut loc ședința Biroului Politic Național al PNL la care au participat  Ștefan Stoica – președintele PNL Dolj, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea și consilierul județean Alexandru Gîdăr, ultimii doi fiind validați in cadrul respectivei sedintei drept candidati pentru functia de primar al Municipiului Craiova, respectiv președinte al Consiliului Județean Dolj. Preşedintele PNL, Ştefan Stoica, şi consilierul judeţean Alexandru Gîdăr vor sta izolaţi la domiciliile lor din Craiova, în timp ce ministrul Ionuţ Stroe, senatorul Mario Ovidiu Oprea şi deputatul Nicolae Giugea vor rămâne izolaţi 14 zile în Bucureşti”, anunța comunicatul PNL din 13 martie.

Dinspre reprezentanții USR și PLUS nu a venit însă vreun comunicat deși, cum am arătat mai sus, contactul cu vreunul dintre liberalii izolati la această oră este probabil. Atunci când i-am contactat, atât șeful USR Dolj, Adrian Prisnel, cât și președintele celor de la PLUS Dolj, Gabriel Păunică, au dat asigurări că au luat personal măsuri să se izoleze până sunt infirmate suspiciunile de infectare iscate de întâlnirea cu „negociatorii” liberali. Niciunul din ei nu a dezvăluit însă componența echipelor de negociere sau locul unde a avut loc întâlnirea, pretextând că nu vor să sporească „presiunea” asupra echipelor de negociere, dar au dat asigurări la unison că participanții la întrunire au fost anunțați imediat după alarma liberală și au acționat „responsabil și conform protocoalelor medicale” pentru a nu pune în pericol pe alții. „Va asigur ca din momentul in care am aflat de cei de la PNL, am urmat intocmai si cu deplina responsabilitate protocoalele medicale. Tin sa va precizez ca participantii la negocieri nu sunt diagnosticati cu covid-19 nici unul, cel putin la acest moment. Eu nu am cum sa verific pe fiecare personal. Cred insa cu tarie ca fiecare intelege, ca fiecare are oameni din grupa de risc ridicat imprejur si ca actioneaza plecand de la asta. Daca doar partea medicala va ingrijoreaza atunci fac unele precizari. Medical, chiar daca am fi luat virusul, nu putem fi contagiosi asa repede. Legat de loc, virusul nu rezista atatea ore. Cum intalnirea a avut loc seara, sunt sigur ca pana dimineata nu a mai fost o alta activitate acolo”, a precizat unul din liderii de filială chestionați.

Avem la ora actuală deci, trei lideri de partide de dreapta din Dolj izolați, la domiciliu sau la locul de muncă, ceea ce înseamnă că orice viitoare negocieri sau chiar întruniri de partid, se vor desfășura cel mult online.

Trebuie spus că am transmis tuturor celor trei organizații de partid implicate solicitări pentru a afla identitatea participanților la întrunirea din 11 martie, locul în care s-a desfășurat aceasta și măsurile auto-impuse pentru a evita pericolul de contaminare.