TNL Dolj: Donaţie de carte pentru tinerii din Basarabia

 TNL Dolj phixr TNL Dolj: Donaţie de carte pentru tinerii din Basarabia poze

Organizaţia Tineretului Naţional Liberal, filiala Dolj, s-a alăturat campaniei ’’Fii mesagerul culturii şi donează o carte peste Prut ’’, desfăşurată de către Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova.

Astfel, pe parcursul ultimelor săptămâni, am demarat proiectul “Cărţi pentru românii de pretutindeni”, la care şi-au adus contribuţia tinerii naţionali-liberali şi simpatizanţi ai românilor din afara actualelor graniţe.

 TNL Dolj cărti pentru românii de pretutindeni phixr TNL Dolj: Donaţie de carte pentru tinerii din Basarabia poze

În acest sens, am donat tinerilor basarabeni un număr de peste 800 de cărţi , care sperăm să vină în sprijinul continuiţăţii graiului românesc şi a legăturilor istorice dintre România şi Republica Moldova.

Avem convingerea că după timpurile îndelungate de represiune a spiritualităţii româneşti, decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care a fost recunoscut caracterul statal al limbii române, restabileşte un adevăr istoric.

Credem în parcursul european al Republicii Moldova şi sperăm că românii de pe ambele maluri ale Prutului vor continua să preţuiască valorile şi tradiţiile comune pentru care au luptat şi s-au jerfit înaintaşii noştri.

18.12.2013 Organizaţia Tineretului Naţional Liberal Dolj