TNC: Un nou eveniment MIXA(r)TE

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 7 mai 2016, la un nou eveniment MIXA(r)TE, când puteţi urmări, în sala Amza Pellea, cea mai recentă producţie a TNC, Iulius Caesar, în regia lui Peter Schneider, de la ora 19:00, iar imediat după spectacol, în Sala I.D Sîrbu, un concert de violoncel, susţinut de renumitul solist instrumentist Andrei Kivu. Prețul biletului pentru primii 100 spectatori care doresc să participe la acest eveniment MIXA(r)TE – spectacolul Iulius Caesar și concertul de violoncel – este de 40 lei. Pentru spectatorii care doresc să urmărească doar spectacolul Iulius Caesar, în Sala Amza Pellea, prețul biletelor este cel standard pentru orice alt spectacol din repertoriul Teatrului.

Andrei Kivu: violoncelist român, născut la 26 Iulie 1970 în București.

A studiat violoncelul în România cu Anca Vartolomei și cu Marc Coppey la Paris, a fost invitat la master-classes cu George Lewis (profesor la “Columbia University” din New York, U.S.A), la master-classes și workshop-uri cu David Hykes și a fost artist în rezidență la Mons, Belgia (Pepinieres Europeenes pour Jeunes Artistes, 2000) și la Royaumont (Franța, 2013).

A cântat ca solist cu Orchestre Royal de Wallonie (Mons, Belgia), New York University Orchestra (New York, USA), Katowice New Music Orchestra (Polonia), Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică Radio, Orchestra Philharmonia, Orchestra Academiei de Muzică din București, Silvestri Orchestra, Orchestre Traditions Musicales Francaises, New European Philharmonic Orchestra.

Concertele sale sunt difuzate în direct la numeroase posturi de radio și televiziune din lumea întreagă: ABC Australia, Radio France, Radio Suisse Romande, S.D.R.S. (Elveția), ORF (Austria), Radio Warszawa (Polonia), Helsinki 1 (Finlanda), TVR, Radio România etc.

A predat în numeroase rânduri la New York University (U.S.A.), Academia de Muzică “Givat Ram” (Ierusalim, Israel), la “University of Minnesota” (U.S.A.) și “Cal Arts” (California, U.S.A.).

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii și distincții printre care: 2003 I.N.M.C. (International New Music Consortium) pentru “Outstanding Activities as a Performer, Teacher and Researcher on the New Music” (în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la New York University), premiul “Uchimura 2002” (oferit de “UNESCO”), “Premiul de Excelență 2004” al UCMR, Premiul pentru Originalitate al festivalului de Jazz de la Cluj și multe altele

Andrei Kivu are un imens repertoriu curent, de o mare deschidere stilistică – de la muzica barocă la cea contemporană și de avangardă.

A avut privilegiul de a cânta/lucra/studia/înregistra cu mari artiști precum: David Hykes, Sigfried Palm, Marc Coppey, Martine Joste, Stephane Gallet, Claude Delangle, Daniel Kientzy, Alain Charron, Nanae Yoshimura, Kifu Mitsuhashi, Alejandro Iglesias Rossi, Hector Ulise Passarella, Juerg Solothurnmann, Franziska Baumann, Evan Parker, Byron Wallen, Agnes Baltsa, Sarah Brightman, Richard Clayderman, Yoshiki.

Andrei Kivu este primul violoncelist român care a interpretat integrala celor 6 Suite de J. S. Bach într-un singur concert, iar până în prezent este singurul violoncelist român invitat să cânte la “Royal Festival Hall” (Londra), la Merkin Hall (New York), la Onassis Cultural Centre (Atena) și la mari festivaluri internaționale precum “Wien Modern” (Austria), “Warsaw Autumn” (Polonia), la “ISCM World Music Days”, la “Parramasala” (Sydney, Australia, 2011), la “Japan Expo” (Paris, 2014) și la Festival de la Francophonie (Budapest Music Center, 2016).

Apare ca solist și/sau invitat de onoare al diferitelor ansambluri pe mai mult de 30 de CD-uri și DVD-uri cu o largă distribuție internațională, printre colaborările cele mai onorante numărându-se acelea realizate cu prestigioasa casă de discuri “Mode Records” (New York, USA).

Începând din 2009 trăiește, cântă și predă la Paris.

Din 2001 este membru al “International School of Ki”, iar din 2007 este membru al “Harmonic Presence Foundation” (New York/Paris).

În concertul de sâmbătă, 7 mai, Andrei Kivu va interpreta Suitele de Bach:

 

Suita I (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet I, Menuet II, Gigue)

Suita II (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet I, Menuet II, Gigue)

 

Mai multe informaţii şi bilete puteţi găsi pe site-ul www.tncms.ro şi la Agenţia Teatrală, str. A.I.Cuza, Nr.11, Telefon: 0251.413.677.