TNC: Spectacolul lectură Aniversarea bunicului, de Sergiu Vâlcu, regia Mircea Cornișteanu

 Naționalul craiovean propune un nou spectacol, din seria spectacolelor lectură Autorii sunt în sală deschisă în anul 2013. Sâmbătă, 21 martie 2015, orele 17,oo, la sala „Ion D Sîrbu” a TNC va fi prezentat spectacolul lectură Aniversarea bunicului, de Sergiu Vâlcu, regia Mircea Cornișteanu. Din distribuție fac parte actorii Ilie Gheorghe, Tamara Popescu, Monica Ardeleanu, Valentin Mihali, Raluca Păun, Marian Politic, Geni Macsim și Mircea Cornișteanu. Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală a spectacolului sunt semnate de Mircea Cornișteanu.
Sergiu Valcu TNC: Spectacolul lectură Aniversarea bunicului, de Sergiu Vâlcu, regia Mircea Cornișteanu poze
Autorul Sergiu Vâlcu (n. 1954) este originar din zona Olteniei, de la Băilești, licențiat în sociologie, premiat de-a lungul timpului pentru activitatea sa literară (în 1987, premiul I pentru proză scurtă, acordat de revista „Convorbiri literare”; în 1988, premiul I pentru dramaturgie, acordat de revista „România literară”). Sergiu Vâlcu este și autorul romanelor „Evanghelia după Maghizi” (2009) și „Romanul unui smintit” (2012).
Autorii sunt în sală este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și pentru a atrage publicul către creația dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani. Până în prezent au fost jucate asemenea spectacole din dramaturgia unor autori precum Cornel Mihai Ungureanu („Ultimul dans al libelulei”), Daniel Bănulescu („Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?”), Valentin Nicolau (Păstrează copia și nu uita originalul”), Cornel Udrea („Chiar el a spus, cu mâna lui”), Gheorghe Truță („Cină cu soarele sus”), Mircea M.Ionescu („America de-acasă”).