TNC: FLORINA CERCEL şi CERASELA IOSIFESCU, în spectacolul NOAPTE BUNĂ, MAMĂ!, de Marsha Norman,în regia lui MIRCEA CORNIȘTEANU

La Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova se joacă, pe 30 și 31 IANUARIE 2015, de la ora 19.00, spectacolul NOAPTE BUNĂ, MAMĂ!, de Marsha Norman, în regia lui MIRCEA CORNIȘTEANU, scenografia semnată VIOREL PENIȘOARĂ-STEGARU.
cercel TNC: FLORINA CERCEL şi CERASELA IOSIFESCU, în spectacolul NOAPTE BUNĂ, MAMĂ!, de Marsha Norman,în regia lui MIRCEA CORNIȘTEANU poze

În regia lui Mircea Cornisteanu şi cu o distribuţie de excepţie, FLORINA CERCEL şi CERASELA IOSIFESCU, piesa – o producţie ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă.

Un dialog aparent banal, între o mamă şi fiica ei, îi oferă spectatorului posibilitatea de a reflecta asupra eternei dileme a existenţei umane – avem obligaţia de a trăi oricum, sau putem alege să renunţăm la viaţă?

Marsha Norman, scriitoare activă și ca scenarist și prozator, concepe o tragicomedie cu iz melodramatic, în două personaje, axată pe conflictul dintre Thelma și fiica sa Jessie. La cei aproape 40 de ani ai săi, Jessie (Cerasela Iosifescu) simte că niciodată viaţa ei nu i-a aparţinut. Părăsită de soţ şi cu un băiat care a luat-o pe căi greşite, Jessie trăieşte în casa mamei ei, Thelma (Florina Cercel). Bolnavă grav, copleşită de un destin potrivnic şi fără nicio perspectivă, Jessie decide să se sinucidă. Hotărâtă să meargă până la capăt, ea încearcă să pună ordine în viaţa viitoare a mamei, de după momentul „plecării“ ei, asemenea unui om care se aventurează într-o călătorie fără întoarcere.

Jessie se comportă ca un regizor al propriei existenţe, cu o preocupare excesivă pentru detalii. Cât adevăr se ascunde în spatele cuvintelor rostite de Jessie şi cât de consecventă rămâne faţă de hotărârea ei, depinde doar de felul în care Thelma reuşeşte să-şi prezinte argumentele şi punctele de vedere. 

Spectacolul montat de Mircea Cornişteanu poartă o încărcătură de sensuri pe care spectatorul le descoperă pe măsură ce replicile se succed. Paradoxul atitudinii lui Jessie, complexitatea stărilor pe care le resimte mama, percepţia spectatorului asupra relaţiei dintre mamă şi fiică, toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere dominate de suspansul deciziei finale: va pleca Jessie în lunga călătorie pe care şi-a pregătit-o atât de lucid sau îşi va schimba hotărârea? 
Noapte Buna Mama ARCUB AFIS FINAL 2 TNC: FLORINA CERCEL şi CERASELA IOSIFESCU, în spectacolul NOAPTE BUNĂ, MAMĂ!, de Marsha Norman,în regia lui MIRCEA CORNIȘTEANU poze

BILETELE se pot procura de la AGENȚIA TEATRULUI Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11
Telefon: 0251.413.677
E-mail: agentie@tncms.ro 
dar și ONLINE, eventim.ro http://tncms.ro/bileteportal.php

BILETELE, în funcție de categorie, au următoarele preţuri: 
60 lei, 50 lei, 40 lei; elevi, studenți și pensionari 25 lei sau 15 lei pentru grup de minim 20 de persoane