Tinerii de la PMT Craiova voluntari la deszăpezire

m policlinica spital 300x108 Tinerii de la PMT Craiova voluntari la deszăpezire poze
Municipalitatea craioveană a încheiat un parteneriat cu Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova pentru a suplini numărul persoanelor care ajută la deszăpezirea oraşului. Drept urmare, în perioada 09 – 28 februarie 2012, în fiecare zi o grupă compusă din 15 tineri instituţionalizaţi în această unitate va participa voluntar timp de 4 ore, în intervalul 09.00 -13.00, la activitatea de deszăpezire în diverse puncte ale Băniei. Sunt vizate cu preponderenţă spitalele, creşele şi grădiniţele craiovene.
Până la acest moment s-a intervenit în incinta Spitalului Clinic Municipal Filantropia (Spitalul nr.2), a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” (Spitalul nr.3) şi la Creşa nr. 2 Lăpuş. La această oră 15 tineri de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova acţionează pentru degajarea zăpezii în incinta Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie nr. 4 Craiova.
Tot la activitatea de deszăpezire participă în acest moment şi 150 de angajaţi ai Companiei de Apă „Oltenia” Craiova care degajează trotuarele de zăpadă pe strada A.I.Cuza. Angajaţii Companiei acţionează şi în vederea eliberării  gurilor de scurgere din această zonă.
De la ora 16.00, acţiunile de deszăpezire vor fi continuate în cartierul Craioviţa Nouă. Activităţile de deszăpezire vor continua în forţă şi mâine, urmând ca de joi, 16 februarie 2012, să se intre la degajarea gurilor de scurgere în toate cartierele oraşului.
„Le mulţumesc celor care participă la acţiunile de deszăpezire, celor care acţionează pe străzi 24 de ore din 24, pentru a face posibilă circulaţia în municipiu. Rog toţi cetăţenii municipiului Craiova să înţeleagă că au responsabilitatea de a degaja de zăpada în zona din perimetrul locuinţelor, iar reprezentanţii societăţilor comerciale au obligaţia de a curăţa trotuarele şi zonele adiacente; în acelaşi timp, salut orice iniţiativă de voluntariat, care să vină în sprijinul comunităţii, în momentul în care timpul nefavorabil ne creează probleme”, a declarat edilul şef al Bănie Antonie Solomon.