Terranova – Prima locomotivă marca Electroputere, după 24 de ani la Craiova

olguta locomotiva Terranova   Prima locomotivă marca Electroputere, după 24 de ani la Craiova poze

 

Ultima creație a industriei constructoare de mașini craiovene și prima tentativă în acest sens a celor de la Electroputere după mai bine de două decenii a fost lansată azi la Craiova în prezența reprezentanților firmelor implicate în proiect și a primarului Lia Olguța Vasilescu.

„Pentru mine, ca primar al Craiovei, este o veste îmbucurătoare faptul că după 24 de ani de stagnare este reluată producţia de locomotive în oraş. Vestea bună a fost şi aceea când grupul Grampet a anunţat cumpărarea liniilor de producţie de la Reloc şi Electroputere, fiind create astfel 500 de locuri de muncă”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu, la conferința de presă de azi.

Locomotiva este o coproducție a craiovenilor cu americanii de la Caterpillar, are deja contracte ferme pentru export și este doar primul din cele trei proiecte ce vor fi implementate la uzinele Electroputere FVU.

„Compania Caterpillar are 85 de ani de experienţă în spate, iar această locomotivă reprezintă primul dintre cele 3 proiecte pe care le vom dezvolta în viitor la Craiova. Locomotiva este proiectată să ruleze pentru căi ferate înguste, medii sau largi. Este o locomotivă versatilă, a viitorului şi a fost creată să îndeplinească stagiul 3 V pentru emisii poluante, normă care încă nu a devenit obligatorie în Uniunea Europeană. Această locomotivă va crea cel puţin 100 de locuri de muncă în viitorul apropiat. Caterpillar a fost aici încă din luna septembrie a anului trecut, zi de zi, pentru această locomotivă Vom vinde această locomitivă la export îm general, dar este cu siguranţă cea mai ieftină de pe piaţă”, a precizat vicepreşedintele Grampet Group, Graţian Călin.