Terpezița mai are o șansă: Cristian Nuță, omul potrivit să construiască o localitate modernă

 

psd Terpezița mai are o șansă: Cristian Nuță, omul potrivit să construiască o localitate modernă poze

Destinele unei localități de aproape 2000 de locuitori urmează să fie stabilit la sfârșitul acestei săptămâni. După evenimente care au lăsat comuna fără un ales legitim, pe 27 iunie, cetățenii au pentru cine să vină la urne.

Comuna a fost gospodărită cu mână de fier de către Constantin Popa, omul care a ținut frâiele timp de aproape patru mandate, până în anul2015. Dovadă că localitatea a mers doar către dezvoltare alături de el o reprezintă scorul alegerilor din septembrie 2020, atunci când Popa a revenit în fotoliul de edil-șef, ales de cetățeni. O mișcare politică de îndepărtare a acestuia și-a atins scopul, iar, la puțin timp după alegeri, Constantin Popa a fost găsit incompatibil pentru că deținuse, în trecut, 1% dintr-o asociație agricolă familială. Astfel a fost oprit cel mai bun plan de administrare al localității pe care Terpezița îl avusese până atunci.

 

Acum, acest plan are șanse să devină realitate pentru că a fost asumat de către un profesionist. Cristian Nuță este de profesie inginer și a ales să candideze pentru a se asigura că localitatea natală își va continua drumul către dezvoltare.

 

„Sunt fiu al satului, sunt consilier local și am fost mereu implicat în problemele pe care le-au întâmpinat localnicii din Terpezița. Totodată, am văzut și eforturile pe care primarul Constantin Popa le-a făcut de-a lungul anilor și felul în care comuna s-a dezvoltat. Nu îmi doresc decât să fac ca aceste proiecte să continue, în avantajul nostru al tuturor”, susține Cristian Nuță, candidat la funcția de primar.

 

Sub administrația Partidului Social Democrat, la Terpezița s-au văzut transformări reale. S-au făcut asfaltări, au fost construite poduri, au fost pietruite ulițele, s-au montat primele lămpi LED pentru iluminatul stradal și a fost construit și un centru medico-social care să vină în ajutorul persoanelor cu posibilități reduse și nu numai.

 

„Toate aceste investiții au schimbat fața comunei, dar mai sunt multe de făcut. Vreau să finalizăm asfaltarea drumului comunal Terpezița-Căciulatu, dar și întreg sistemul de iluminat stradal pe bază de lămpi cu LED, pentru a reduce costurile administrației locale, dar și pentru a asigura un consum bazat pe energie verde. Îmi doresc să alocăm fonduri pentru amenajarea de locuri de joacă pentru copii, să reabilităm căminul cultural din satul Căciulatu și să împrejmuim terenul de fotbal din satul Terpezița. În plus, este nevoie de investiții în sediul primăriei pentru a crea spații potrivite desfășurării activității angajaților și o relaționare mai bună cu cetățenii”, declară candidatul.

 

Pentru ca aceste proiecte să poată fi duse la îndeplinire, Cristian Nuță s-a înscris în lupta electorală din partea Partidului Social-Democrat. Pe 27 iunie, este nevoie de susținerea tuturor celor care înțeleg că este nevoie de continuitate pentru ca dezvoltarea comunei să devină realitate.

 

Dragii mei,

Sunt Cristian Nuță – concetățean, prieten, dar și candidat pentru fotoliul de primar al
comunei în care locuim.

Știm câtă nedreptate fac orgoliile politice și, din păcate, fostul primar Constantin Popa nu-și mai poate duce acum proiectele la bun sfârșit. Așa că nu ne-a mai rămas decât să organizăm alegeri.

Am luat decizia de a candida pentru că sunt un om serios, sunt inginer de meserie, cred în oameni și în puterea lor de a construi și vreau să continui ceea ce Constantin Popa, dar și
administrația PSD, au reușit să realizeze la noi, acasă, în Terpezița. Toate domeniile s-au
dezvoltat, ca urmare a nevoilor naturale ale cetățenilor.

Comuna a avut parte de numeroase îmbunătățiri ce s-au concentrat pe infrastructură, sănătate, dar și pe sustenabilitate. Astfel, au fost finanțate un centru medical în comună,
construirea de poduri, demararea asfaltării drumului comunal DC103 Terpezița-Căciulatu,
pietruirea drumurilor comunale și ulițelor, dar și începerea implementării iluminatului stradal cu lămpi LED, ceea ce înseamnă un consum mai redus de energie, pentru o comună mai verde.

Pentru anii care vor veni, Terpezița are asigurate investițiile în apă și canalizare, realizarea unei piețe agro-alimentare, finalizarea asfaltării drumului comunal DC103 Terpezița-Căciulatu și a iluminatului stradal cu lămpi LED, dar și investiții în sediul primăriei, realizate atât în
avantajul cetățenilor, cât și în cel al angajaților care vor putea mai bine să deservească locuitorii. Totodată, vor fi amenajate noi locuri de joacă pentru copii, va fi reabilitat Căminul Cultural din satul Căciulatu și va fi împrejmuit terenul de fotbal din satul Terpezița.

Sunt convins că, alături de dumneavoastră, împreună cu toți factorii decizionali și cu
susținerea PSD Dolj, de care comuna noastră s-a bucurat și până acum, vom pune pe hârtie și vom duce la îndeplinire și mai multe proiecte decât cele prezentate mai sus. Este nevoie de
implicare din partea tuturor, dar mai ales din partea dumneavoastră, pe care vă chem alături de mine în această nouă etapă din viața localității noastre.

Sunt sigur că vom parcurge toate greutățile cu bine și că ne vom bucura de lucrurile bune așa cum merităm să facem!


Cu stimă,
ing. Nuță Cristian