Termoficarea, singura băgată în porţie la tichete de masă

m calorifer Termoficarea, singura băgată în porţie la tichete de masă poze

Tichetul de masă, specie pe cale de dispariţie în arealul bugetar craiovean, mai supravieţuieşte doar în bugetul regiei de termoficare.  Regia de Termoficare îşi propune să realizeze în acest an venituri de 1.130 de miliarde de lei vechi, principala sursă fiind, bineînţeles, agentul termic furnizat populaţiei, plus ceva mărunţiş din chirii şi dobânzi, după cum arată memoriul justificativ înaintat Consiliului Local. “Pentru 2010 se propun să se realizeze următorii indicatori economico-financiari: veniturile totale estimate în 2010 sunt în valoare de 113.000 mii lei, astfel: venituri din producerea şi distribuţia energiei termice – 105.928 mii lei, din care subvenţii acordate pentru diferenţa de tarif – 31.226 mii lei; venituri din alte activităţi – 500 mii lei pentru chirii pentru diverse spaţii închiriate, debranşări, vânzări fier vechi etc; venituri financiare de 200 mii lei, reprezentând dobânzile încasate de la bancă pentru disponibilul din cont”, se precizează în documentul întocmit de conducerea RATf.
În funcţie de venituri, şefii regiei şi-au dimensionat şi cheltuielile prognozate pentru 2010, prevăzându-şi să realizeze la finele anului chiar şi oarece profit, mai precis şase miliarde de lei vechi. Cheltuielile RATf înseamnă, în primul rând, cheltuieli materiale, incluzându-le pe cele cu combustibilul (854 de miliarde de lei vechi), cu amortizarea (9,9 miliarde de lei vechi), precum şi cheltuielile cu personalul, inclusiv impozitele şi taxele aferente salariilor datorate bugetelor şi fondurilor speciale, conform legii, în sumă de 239 de miliarde de lei vechi. În acestea intră şi sumele destinate indemnizaţiei anuale a directorului (600 de milioane de lei vechi), precum şi membrilor Consiliului de Administraţie (60 de milioane de lei vechi).
În plus, un capitol distinct de cheltuieli îl reprezintă cele destinate tichetelor de masă şi primelor de sărbători acordate salariaţilor Regiei de Termoficare. Potrivit proiectului de buget, valoarea acestora pentru 2010 se ridică la nu mai puţin de 19,5 miliarde de lei vechi. Fiecare dintre cei 762 de angajaţi ai RATf va primi în acest an câte 21 de tichete de masă pe lună, tichete având fiecare o valoare nominală de 90.000 de lei vechi. Suma necesară în acest scop pentru 2010 este calculată la 17,2 miliarde de lei vechi. În plus, de sărbători (Paşte şi Crăciun), angajaţii Regiei de Termoficare primesc tichete cadou cu o valoare totală cumulată de trei milioane de lei vechi pentru fiecare salariat, valoarea acestora la nivelul întregii regii fiind de 2,28 miliarde ROL.