Termo Craiova SRL, oficial în faliment. Primăria înființează altă societate pe cenușa srl-ului de Termoficare

IMG 1508 Termo Craiova SRL, oficial în faliment. Primăria înființează altă societate pe cenușa srl ului de Termoficare poze

Instanța nu a arobat planul de reorganizare al Termo Craiova, societatea intrând astfel în faliment, a anunțat astăzi primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, edilul-șef precizând că municipalitatea va înființa o nouă societate care să preia distribuția agentului termic în oraș și a apei calde în oraș.

 

„Planul de reorganizare al Termo nu a fost aprobat, așadar societatea a intrat în faliment. Juriștii noștri vor solicita și suspendarea deciziei și vor formula și apel, însă suntem pregătiți și pentru această situație, chiar dacă nu ne așteptam ca falimentul să fie declarat atât de rapid. Vom fi nevoiți să convocăm o ședință de consiliu local și să înființăm o altă societate care să preia activitatea și angajații de la Termo și să facem în așa fel încât craiovenii să nu rămână nici măcar o oră fără apă caldă și căldură. Societatea va funcționa sub umbrela ADI Termis Dolj, asociație pe care am înființat-o încă de anul trecut, împreună cu primăriile din Ișalnița și Vârvor. Țin să atrag atenția asociațiilor de proprietari să nu cumva să se gândească să sisteze plățile către Termo acum că societatea a intrat în faliment. Noua societate nu va mai încheia contracte cu asociațiile care nu-și plătesc factura curentă”, a spus primarul Lia Olguța Vasilescu.