Televiziune de stradă pentru primăria Craiova de 1,5 milioane de euro

m primaria craiova Televiziune de stradă pentru primăria Craiova de 1,5 milioane de euro poze

“Televiziunea poporului”, varianta primăriei Craiova: monitoare urbane pentru “democratizarea informaţiei”, un fel de “TV la tot cartieru'” de 1,5 milioane de euro. 

Consiliul Local Municipal aprobă săptămâna aceasta studiul de fezabilitate pentru proiectul de amplasare a unor monitoare urbane în Craiova. Investiţia a fost estimată la 1,49 milioane de euro, adică 63 de miliarde de lei vechi, urmând a fi realizată într-o perioadă de 10 luni. 55 de monitoare urbane vor fi amplasate în toate colţurile oraşului, de la intersecţiile circulate intens până la parcuri.

Studiul de fezabilitate supus aprobării Consiliului Local Municipal menţionează printre obiectivele vizate de amplasarea sistemului: crearea şi punerea la dispoziţia cetăţenilor a unui sistem de informare integrat în domenii de interes social, cultural şi economic; familiarizarea cetăţenilor cu informaţia electronică şi crearea mentalităţii că informatica este un element de utilitate personală pentru fiecare individ; participarea conştientă a cetăţeanului la viaţa comunităţii (economică, socială şi culturală); democratizarea informaţiei prin furnizarea de date coerente, consistente şi actualizate; reducerea birocraţiei din administraţie şi creşterea operativităţii interfeţei cetăţean-administraţie; alinierea la ultimele tehnologii în domeniul informaţiei; identificarea impactului şi a interesului cetăţenilor asupra utilizării noilor tehnologii. Fiecare obiectiv al reţelei de monitoare a Primăriei va cuprinde câte trei ecrane HD de 53 de inch, sistemul urmând a fi proiectat să funcţioneze la temperaturi între minus 20 şi plus 60 de grade Celsius, având la dispoziţie şi un aparat de aer condiţionat cu termostat. Proiectanţii au prevăzut o soluţie constructivă din tablă de inox, cu fundaţie de beton armat, precum şi o uşă securizată, cu încuietoare specială în trei puncte şi trei bolţuri antifurt.

Potrivit documentaţiei trimise consilierilor locali, “proiectul vizează crearea unei reţele de monitoare urbane administrabile centralizat, care vor fi amplasate în spaţii publice cu trafic intens. Proiectul introduce conceptul de «televiziune stradală», reţeaua dispunând de aplicaţii prin intermediul cărora pot fi gestionaţi conţinutul şi timpii de difuzare ai fiecărui material”. Autorii studiului susţin că sistemul de monitoare urbane poate oferi orice tip de informaţii (culturale, informaţii legate de activitatea şi proiectele Primăriei, informaţii privind ofertele de locuri de muncă, informaţii de publicitate şi self-branding etc.) în orice format (video, slideshow, imagini, PowerPoint, text defilant sau static etc.).“Mai mult, conţinutul poate fi particularizat pentru fiecare aparat în parte, putând astfel să targetezi informaţia oferită în funcţie de localizare. Echipamentele ce compun reţeaua sunt dotate şi cu un touchscreen (ecran cu senzor de atingere), pe care pot oferi conţinut interactiv (ex.: sondaje de opinie, informaţii utile, informaţii de pe site-ul Primăriei etc.). Fiecare echipament dispune de afişaj, computer, UPS, fiind proiectate să funcţioneze în regim 24/7”, se arată în studiul de fezabilitate.