Teatrul Naţional ʺMarin Sorescuʺ din Craiova: Premiera spectacolului ʺSpargereaʺ

Teatrul Naţional ʺMarin Sorescuʺ din Craiova anunţă în data de 18 ianuarie, ora 18.00 premiera spectacolului ʺSpargereaʺ în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, scenografia arh. Andreea Simona Negrilã, după proza ʺJaf armatʺ semnată de scriitorul Răzvan Petrescu. Spectacolul ʺSpargereaʺ a fost proiectul câștigător al celei de-a patra ediții (2014) a concursului de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români organizat de Teatrul Naţional ʺMarin Sorescuʺ din Craiova. Spectacolul se va juca la sala Ion D. Sîrbu a Teatrul Naţional ʺMarin Sorescuʺ din Craiova, şi va fi precedat de avanpremiera din 17 ianuarie de la ora 18.00.
spargerea tnmsc Teatrul Naţional ʺMarin Sorescuʺ din Craiova: Premiera spectacolului ʺSpargereaʺ poze
Tânărul regizor Dragoș Alexandru Mușoiu a lucrat în anii de studiu texte importante ale dramaturgiei universale (A.P. Cehov, W. Shakespeare, Brecht, Eugene O`Neill, I.L.Caragiale, G. Buchner, Vasili Sigarev). Spectacolul de absolvire, După ploaie, de Sergi Belbel, a fost prezentat în cadrul evenimentului ʺUşi Deschiseʺ UNATC 2012 şi a fost distins cu premiile pentru cea mai bună actriţă şi cea mai bună scenografie la Gala absolvenţilor UNATC 2012. În 2011 regizorul a participat la crearea spectacolului DOR, performance comunitar, în Pittsburgh, Pennsylvania. În anul 2012 semnează regia spectacolului independent Night on earth, adaptare după Jim Jarmusch, spectacolul fiind selecţionat la ʺGala HOP 2012ʺ, secţiunea Grup. Pentru spectacolul de master pool (no water), de Mark Ravenhill, Dragoș Alexandru Mușoiu a fost distins cu premiul pentru cel mai bun spectacol de regie master la Gala Absolvenților UNATC 2014.
În ultmii ani, regizorul Dragoș Alexandru Mușoiu a lucrat mai multe spectacole-lectură: Corsarii, de Philip Lohle (spectacol-lectură în cadrul programului de promovare a textelor germane contemporane inițiat de UNATC, coordonat de Mihaela Michailov și Institutul Goethe – 2012), Specii pe cale de dispariție, de Petr Zelenka (spectacol-lectură în prezența autorului, Teatrul Nottara – 2013) și Alaska, de Gibran Portella (Teatrul Nottara – 2014).
Spectacolul ʺSpargereaʺ reprezintă debutul oficial al regizorului Dragoș Alexandru Mușoiu, care semnează și versiunea scenică, după proza ʺJaf armatʺ, de Răzvan Petrescu.
Licențiată în arhitectură și master în arta scenografiei, Andreea Simona Negrilă semnează scenografia spectacolului Spargerea. În ultimii ani, Andreea Simona Negrilă a activat ca și arhitect, dar a semnat și scenografie de film: Sare de mare (2014), regia Andrei Rautu – scurt metraj UNATC; Legătura de leuștean (2014), regia Armine Vosganian – proiect de licență film UNATC. În anul 2014 este scenograf la Teatrul Mignon, pentru spectacolul Kean, după J.P.Sartre și W. Shakespeare (2014), regia Adrian Titieni. În același an, arh. Andreea Simona Negrilă semnează scenografia spectacolului de licență Piațeta, de Carlo Goldoni, regia Constantin Florescu (Universitatea Hyperion, București) și primește premiul cea mai bună scenografie la Gala Absolvenților UNATC 2014, pentru spectacolul Stele în lumina dimineții, de Alexandr Galin, regia Gelu Colceag.
SPARGEREA
După Răzvan Petrescu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografia: arh. Andreea Simona Negrilă
Asistent scenografie: George Dulămea
Distribuția:
Claudiu Bleonț
Iulia Lazăr
Angel Rababoc
Adrian Andone
Cătălin Vieru
Iulia Colan
Gabriela Baciu
Anca Dinu
Eugen Titu