Teatrul Colibri: Prințul Broască se întoarce premiat de la Galați

Prințul Broască, spectacol special pentru juriul Festivalului Internațional de Animație “Gulliver” de la Galați

             Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri” s-a întors cu premiu de la Festivalul Internațional de Animație “Gulliver” de la Galați, organizat de Teatrul Dramatic “Fani Tardini” – Secția Păpuși “Gulliver” din Galați.

Spectacolul Prințul Broască, prezentat în cadrul acestui festival, marți, 11 noiembrie 2014, a luat Premiul special al juriului.

Reprezentația Prințul Broască, dramatizare de Veselin Boidev după Frații Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia și costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuși confecționate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova și Aurelia Sadovska, îi are în distribuție pe actorii: Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoș.

Juriul Festivalului Internațional de Animație “Gulliver” de la Galați, ediţia a XXII-a, a fost prezidat de Florica ICHIM, critic de teatru, membrii fiind: Radu DINULESCU, regizor de teatru şi Ilie Zanfir, profesor.

Anul trecut, spectacolul Prințul Broască a fost distins în 2013 cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actriței Adriana Ioncu, și cu Premiul pentru scenografie, oferit Stefkăi Kyuvlieva, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete “Puck” de la Cluj-Napoca.

„Prințul Broască este o poveste despre importanţa, responsabilitatea şi consecinţele promisiunilor personale, un spectacol amuzant, vivace, comic, în stilul operei bufe, totul acompaniat de muzica clasică şi vitală a lui W.A.Mozart” – Todor Valov, regizor.