Teatrul Colibri duce “Sarea-n bucate” la festival, în Serbia

 

În plin sezon al festivalurilor, Teatrul pentru copii şi tineret Colibri Craiova va participa în perioada 13 – 15 mai 2013 la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional Golden Sparkle de la Kragujevac, Serbia, cu spectacolul Sarea în bucate, după Petre Ispirescu. Valentin Dobrescu semnează versiunea scenică şi regia, Mihai Pastramagiu este autorul scenografiei, Iulia Goanţă asistent scenografie, iar Alin Macovei – Moraru a compus muzica. Din distribuţie fac parte Ionica Dobrescu, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Ilie Turcu, Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea.

Pentru craioveni, o reprezentaţie a acestui spectacol va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la orele 12:00 la Teatrul Liric Elena Teodorini.

Tot sâmbătă, micuţii spectatori care vor veni la Teatrul Liric sunt aşteptaţi şi invitaţi să contribuie cu talentul şi inocenţa lor la colecţia de desene Personajul preferat, care va fi materializată într-o expoziţie în cadrul proiectului din luna iunie, Regatul copilăriei. Copiii prezenţi la teatru primesc cartoane personalizate pe care vor desena personaje, scene, situaţii din spectacolul vizionat şi pe care le vor aduce la viitoarea reprezentaţie de la Teatrul Liric sau, de luni până vineri, între orele 8 – 16:00 la sediul nostru din str. Împăratul Traian nr. 28-30. Vom colecţiona desenele copiilor până pe 25 mai, apoi vom pregăti expoziţia al cărei vernisaj va avea loc pe 1 iunie.

Regatul copilăriei este un proiect amplu, care se va desfăşura pe tot parcursul lunii iunie, şi care mai cuprinde:
– Zâmbeşte un copil – râde o lume – expoziţie foto cu zâmbete de copii; trimiteţi-ne fotografii cu zâmbetele prichindeilor până pe data de 25 mai a.c. la adresa de mail colibricolibri2012@yahoo.ro.
– Porţi deschise spre poveste – accesul liber în datele de 31 mai şi 1 Iunie în spaţiile instituţiei, unde vizitatorii primesc informaţii despre cum se construieşte un spectacol, o păpuşă, un costum…
– Maratonul păpuşilor – prezentarea păpuşilor din spectacolele teatrului în spaţii neconvenţionale pe tot parcursul lunii iunie.
– găseşte, convinge, oferă – dacă ştiţi un copil dornic de a veni la teatru, dar care nu are această posibilitate, oferiţi-i această şansă aducându-l dumneavoastră şi noi vă facem o reducere a costului biletului în luna iunie!
Urmăriţi-ne pe site www.teatrulcolibri.ro
şi pe facebook.com/teatrulcolibri !!!
M A N A G E R,
Adriana Teodorescu