Teatrul Colibri: acces la spectacole fără teste COVID-19 pentru copiii de până la 12 ani

Afis spectacol Danila Prepeleac Teatrul Colibri: acces la spectacole fără teste COVID 19 pentru copiii de până la 12 ani poze

 

Teatrul pentru copii și tineret Colibri anunță publicul că a fost modificată vârsta până la care cei mici pot participa la spectacole fără teste COVID-19. Guvernul a aprobat propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din Hotărârea nr.73/23 septembrie 2021, de creștere de la 6 la 12 ani a vârstei până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție.

 

Se mențin, în schimb, toate celelate reguli de acces la spectacole, anunțate ieri, în contextul depășirii, la Craiova, a ratei de infectare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori, prevăzute în Hotărârea nr. 166 din 18.09.2021 a Comitetului pentru Situații de Urgență Dolj, Anexa1.

Reamintim că, potrivit acesteia, este permisă participarea la spectacole în maximum 50% din capacitatea sălii, cu purtarea măștii de protecție:

– persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Dovada situațiilor prevăzute mai sus se va face prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.

 

Teatrul Colibri reamintește publicului că:

–  agenția de bilete se închide cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, iar accesul în sală este permis chiar cu 45 de minute înainte de reprezentație, după măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și efectuarea triajului observațional epidemiologic. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată), precum și al celor cu temperatura peste 37,3°C!

 

Teatrul Colibri Craiova deschide Stagiunea 2021/2022, vineri, 24 septembrie 2021, ora 18:00, cu premiera spectacolului Dănilă Prepeleac, de Ion Creangă, adaptare, dramatizare și regie Valentin Dobrescu, scenografia Mihai Pastramagiu, muzica Alin Macovei – Moraru, cu actorii: Marin Fagu, Ionica Dobrescu, Alla Cebotari, Oana Stancu, Emanuel Popescu, Cosmin Dolea. Preţ bilet: 20 lei

 

În week-end, publicul este așteptat la spectacolele De-aș fi Scufița Roșie și Povestea celor trei purceluși.

 

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, de la ora 18:00 este programat spectacolul muzical De-aș fi Scufița Roșie, adaptare după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, iar duminică, 26 septembrie 2021, la ora 11:00 aflăm Povestea celor trei purceluși, într-un spectacol de teatru interactiv, vesel și educativ, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, pictură Iulia Goanță, desen afiș Ioana și Andrei Popescu.

 

La spectacolele din week-end, preţul biletului este 13 lei. Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica în intervalul 10:00 – 13:00.

Reamintim că, după ora de începere a spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis!