Taxe pe net din 15 februarie la Craiova

taxepenet Taxe pe net din 15 februarie la Craiova poze

Craiovenii îşi pot verifica, începând de luni, 15 februarie, datoriile pe care le au de achitat către bugetul local, precum şi patrimoniul cu care sunt luaţi în evidenţa Direcţiei de Impozite şi Taxe (DIT) a primăriei. Directorul DIT Ioan Văcariu a prezentat ieri presei noul sistem informatic destinat contribuabililor craioveni.

Sistemul poate fi accesat de pe site-ul primăriei Craiova, fiind destinat atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice. Toţi craiovenii interesaţi să-şi vadă taxele şi impozitele datorate pe internet îşi pot ridica de la sediul DIT parola şi contul de utilizator.

“Incepand cu data de 15.02.2010 toti contribuabilii persoane fizice si juridice care au actualizate adresa de domiciliu si Codul numeric personal – in cazul persoanelor fizice si sediul social si Codul de unic de înregistrare – pentru persoanele juridice pot veni la Direcţia de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Municipiului Craiova, unde vor primi un cont de „utilizator” şi „parola”.
Cu ajutorul acestora vor putea accesa pe pagina de internet a Primariei Municipiului Craiova, www.primariacraiova.ro, la  secţiunea Impozite si Taxe următoarele:

– vizualizare bunuri aflate in patrimoniu contribuabilului;
– vizualizare datorii catre bugetul local al Municipiului Craiova pe categorii de impozite/taxe cu cont de trezorerie aferent;
– vizualizare informaţii contribuabili (Nume, Prenume, CNP,date domiciliu/sediu fiscal,  etc.);
– vizualizare istoric plati efectuate aflate la rolul fiscal;
– vizualizare documente care au fost emise conform legislatiei in vigoare privind emiterea de documente (decizii de impunere, instiintari de plată, etc.);
– pagina de Ajutor pentru inţelegerea si folosirea funcţiilor aplicatiei Etax.

În ceea ce priveşte plata on-line a obligatiilor de catre contribuabili care au deja acces in sistemul Etax aceasta se poate efectua numai in cazul in care contribuabilul are in prealabil acces la un sistem de Internet Banking.

Utilizatorii care au cont de Internet Banking la oricare institutie bancara pot emite ordine de plata on-line, aferente oricăror taxe/impozite, pentru sumele înscrise si afişate pe pagina „Datorii”.”, precizează reprezentanţii primăriei Craiova.