Tarife de taxi de lux pentru autobuzele Breda: 6 miliarde pornirea

m breda autobuz Tarife de taxi de lux pentru autobuzele Breda: 6 miliarde pornirea poze

RAT Craiova s-a scobit în buget până acum de 9 miliarde să menţină vechiturile pe linia de plutire. Jumătate din ele sunt încă trase pe dreapta. 

Autobuzele second-hand cumpărate de primăria Craiova pentru regia locală de transport bat record după record în materie de cheltuieli de întreţinere. Deşi au ajuns în curtea RAT pe banii primăriei, fără vreo investiţie din bugetul regiei, autobuzele şi-au scos pârleala la capitolul piese de schimb. Vehiculele au fost contractate în vara anului 2008 şi au ajuns în curtea regiei la începutul anului următor, interval în care la conducerea unităţii se afla actualul director economic, Marian Teodorescu. Actualul director general al RAT Craiova, Marinel Florescu, refuză să comenteze interesul DNA pentru vechiturile aduse să moară în parcul auto al regiei, dar confirmă efortul financiar consistent necesar pentru menţinerea lor în funcţiune. “Vorbim de costuri cu întreţinerea şi piesele de schimb foarte mari, aproximativ 9 miliarde de lei vechi, pentru că autobuzele au fost aduse în starea în care au fost aduse şi a fost nevoie de o investiţie destul de mare pentru a fi scoase pe traseu. Numai în primele 3-4 luni de la sosirea lor la regie, s-au cumpărat piese de schimb de peste 6 miliarde de lei vechi. Altfel autobuzele nu ar fi putut să circule prin oraş”, a declarat Marinel Florescu. Care a precizat că achiziţiile de piese de schimb pentru maşinile Breda Menarini continuă tot cu cifre de ordinul miliardelor de lei vechi. În perioada actuală, o asemenea tranzacţie e în curs de desfăşurare în sistemul electronic de achiziţii publice, RAT căutând să cumpere piese de schimb pe 3,5 miliarde de lei vechi.

Chiar şi cu sumele consistente investite în reparaţii, aproape jumătate din cele 40 de maşini second-hand Breda Menarini cumpărate de primărie sunt acum “imobilizate”, adică parcate în garajele RAT în aşteptarea unor piese de schimb. Regia are la ora actuală 28 de autobuze “imobilizate”  de diverse mărci. Dintre acestea, nu mai puţin de 17 sunt vehicule Breda Menarini.