Târg al Meșterilor Populari, cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova, Muzeul Olteniei

 

afis satul romanesc Târg al Meșterilor Populari, cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova,  Muzeul Olteniei poze

Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova desfășoară, cu sprijinulConsiliului Judeţean Dolj și, în parteneriat, cu Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Craiova, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova,proiectulcultural Satul Românesc în zi de sărbătoare, în fapt,un târg al unor renumiți meșteri populari din România.

Evenimentului cultural organizat de cătrespecialiștiiSecției de Etnografieva fi deschis oficial, vineri, 1 iunie, în Piața FrațiiBuzești, la ora 10.00, și va reuni sub auspiciile sale zece artiști populari dornici să ofere publicului craiovean, într-un decor inedit, manifestăriculturaledintrecelemaidiverse/variate: demonstrațiiînaer liber de meșteșuguritradiționale din România (tehnicaolăritului – ceramica de Oboga, Olt, sticlăriei, tehnicarealizăriițesăturilor de casășiinterior etc).

De asemenea, craiovenii sunt invitațisăvizitezestandurileexpoziționale ale târgului, pentru a se delecta șigustaproduse tradiționale românești (prăjituri, produse apicole etc).

Craiovenii se pot bucura de aceastăexpunereînaer liber, găzduită în PiațaFrațiiBuzești, zilnic, de vineripânăduminică (01-03.06.2018), înintervarulorar 10.00-18.00.