Tânăr sancţionat de jandarmi pentru nerespectarea măsurii carantinării la domiciliu

 

Marţi, 09 februarie a.c., în jurul orei 14.20, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în serviciul de pază la sediul Judecătoriei Craiova, s-au sesizat cu privire la faptul că un tânăr ce se afla pe scările de acces în sediul instituţiei a început să manifeste un comportament suspect şi a încercat să plece atunci când a observat forţele de ordine.

Jandarmii au procedat la oprirea şi legitimarea acestuia, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că tânărul de 25 ani, din Bechet, figura ca plasat în carantină, la domiciliu, începând cu data de 29 ianuarie 2021, sens în care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2000 lei, conform prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Reamintim pe această cale că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică în urma anchetelor epidemiologice constituie un element deosebit de important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID – 19.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul