Sute de pachete de ţigări netimbrate confiscate de jandarmi

tigari Sute de pachete de ţigări netimbrate confiscate de jandarmi poze

Marţi, 15 mai a.c., în jurul orei 07.30, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflaţi în timpul executării unei misiuni specifice în municipiul Craiova, au observat   într-o parcare din zona Pieţei Centrale, un cetăţean avea asupra sa mai multe pachete de ţigări.

În momentul apropierii, cel în cauză a început să manifeste un comportament suspect, fapt ce a determinat jandarmii să procedeze la legitimarea şi identificarea acestuia, constatând că se numeşte M. Ion, în vârstă de 57 ani, din Craiova.

Fiind întrebat cu privire la cantitatea de ţigări deţinută, M. Ion nu a putut să justifice provenienţa mărfii şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente, iar în urma numărării pachetelor de ţigări a rezultat faptul că asupra sa se afla un număr de 120 pachete de ţigări, fără timbru fiscal legal, de mărci diferite.

Aproximativ 3 ore mai târziu, în jurul orei 10.45, efectivele de jandarmi au depistat pe S. Camelia, de 35 ani, din Craiova, ce deţinea la punctul de vânzare al unei societăţi comerciale din Piaţa Craioviţa Nouă cantitatea de 340 pachete de ţigări, de diferite mărci, fără timbru fiscal legal

În ambele situaţii au fost solicitaţi inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj care au aplicat persoanelor în cauză două amenzi în valoare de 20.000 lei fiecare, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de aproximativ 3700 lei a fost confiscată.