Sute de craioveni, la concertul „ColinDar cu Paula Seling”

concert paula seling 1 Sute de craioveni, la concertul „ColinDar cu Paula Seling” poze

 

Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a organizat ieri, 4 decembrie, cea de-a VII-a ediţie a festivalului de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Evenimentul a fost găzduit de Sala Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” şi s-a desfăşurat în prezenţa Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Alături de oficialităţi locale, craiovenii au umplut Sala Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, pentru a lua parte la deja tradiţionalul spectacol de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Alături de îndrăgita cântăreaţă, pe scenă a urcat şi cunoscutul interpret de muzică folk, Ducu Bertzi. Evenimentul, prezentat de actorul Ovidiu Cuncea, a încheiat seria de acţiuni desfăşurate de-a lungul întregului an, ce au marcat împlinirea a 12 ani de activitate social-filantropică a Asociaţiei „Vasiliada”. În deschiderea concertului, a avut loc un scurt recital de colinde susţinut de Grupul Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova, iar o parte din colindele interpretate de Paula Seling au fost transpuse în limbaj mimico-gestual de Corul „Anghelos”, format din elevi cu deficienţe de auz şi vorbire de la Şcoala Specială “Sfântul Vasile” din Craiova, îndrumat de părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Naşterii Domnului şi a felicitat demersul organizatorilor. „În fiecare an, aşteptăm cu nerăbdare şi cu emoţie religioasă sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Trăim aceste emoţii sfinte, indiferent de vârsta pe care o avem. Găsim de fiecare dată în sufletul nostru aceleaşi sentimente de copil care aşteaptă cu bucurie o sărbătoare permanent bogată în simţăminte şi în taine cereşti. Mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste zile sfinte, mulţumim organizatorilor spectacolui din seara aceasta, mulţumim domnului Ovidiu Cuncea, mulţumim doamnei Paula Seling şi domnului Ducu Bertzi care au  cântat şi au înfrumuseţat sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi care au adus multă bucurie şi multă fericire în viaţa noastră”, a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu.

concert paula seling Sute de craioveni, la concertul „ColinDar cu Paula Seling” poze

“Asociaţia Vasiliada este ca o rază de lumină pentru oameni ”

Într-un interviu acordat Biroului de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, Paula Seling vorbeşte despre bucuria pe care o trăieşte în fiecare an, când reuşeşte să aducă un dar, prin colindele sale, atât celor prezenţi la concerte, cât şi persoanelor cu dizabilităţi, beneficiari ai Asociaţiei Vasiliada, către care se îndreaptă fondurile obţinute în urma acestor evenimente caritabile. „Asociaţia Vasiliada este ca o rază de lumină pentru foarte mulţi oameni care nu ştiu cum să depăşească greutăţile vieţii acesteia. Sunt foarte mulţi copii şi oameni în vârstă care nu au un ajutor şi cărora Asociaţia Vasiliada le oferă sprijinul de care au nevoie. Personal cunosc astfel de cazuri. Privesc existenţa Asociaţiei Vasiliada ca o mână a lui Dumnezeu, unul dintre mijloacele prin care Dumnezeu face minuni aici, în lumea noastră, ca o iubire foarte mare pentru oameni. Voi participa cu siguranţă la aceste concerte în fiecare an, şi pe viitor, pentru că spectacolul «ColinDar» a devenit deja o tradiţie”, a declarat Paula Seling.

Fondurile obţinute în urma acestui eveniment vor fi orientate către Programul de sprijin pentru tinerii cu dizabilităţi, implementat de Asociaţia Vasiliada. Parteneri la acest eveniment sunt Studioul Teritorial TVR Craiova, Radio Kiss FM şi Radio România Oltenia – Craiova, Librarie.net, Floraria Iris, Cofetaria Vivien.