„Studenții noștri pot mai mult”, două zile, în centrul Craiovei

„Studenții noștri pot mai mult”, a zecea ediție a debutat miercuri, în centrul Craiovei, unde facultățile Universității din Craiova și-au instalat srandurile de prezentare.

„Deschidem ediția a 10-a, ediție jubiliară într-un an jubiliar, pentru că anul acesta Universitatea împlinește 75 de ani. E o manifestare gândită pentru studenți, o prezentare atipică, pentru că toți copiii au ieșit din laboratoare cu realizările lor. O să vedeți la standuri de la roboții de la automatică și informatică, roboți cu care studenții noștri au participat cu succes la competiții internaționale, kart-urile de la Mecanică, cu care s-a câștigat în urmă cu câțiva ani chiar o cursă pe celebra pistă de formula 1 de la Monza, experimente spectaculoase de la Chimie și Fizică, absolut toate facultățile au un stand prin care încearcă să-și popularizeze activitatea”, a declarat rectorul UCV, Cezar Spânu.

UCV își păstrează numărul de locuri la licență și masterat și în anul universitar următor,

a precizat rectorul Cezar Spânu: „Numărul de locuri la licență este 2900, același ca aanul trecut, numărul de locuri la master 1750, la fel ca anul trecut. asta înseamnă că Universitatea din Craiova, având admiteri de succes în anii trecuți reușește să-și mențin numărul de locuri la admitere. Spun asta pentru că în fiecare an, cam toate universitățile din România își pierd din locurile de admitere. Iată că noi nu pierdem nimic, le menținem. Avem și noutăți, specializări noi, dar acestea le veți putea descoperi în luna iunie, pe site-ul de admitere al UCV, iar, în primul rând, pe 2 și 3 iunie când organizăm zile ale porților deschise, cu mii de copii părinți și profesori din toate cele cinci județe ale acestei regiuni. fiecare facultate va avea un stand unde va prezenta în detaliu oferta educațională pentru următorul an universitar”.