Studenţii – jandarmi, în parctică la IJJ “Mihai Bravu”

jandarmi1 Studenţii   jandarmi, în parctică la IJJ Mihai Bravu poze

Nouă studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti (2 fete şi 7 băieţi), specializarea jandarmise află la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj pentru a desfăşura stagiul de practică în perioada 04.02. – 01.03.2013.

Cei 9 studenţi – jandarmi, de anul I, anul II şi anul III,  vor fi coordonaţi şi îndrumaţi în toată perioada de tutori – jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa de practică.

Conducerea I.J.J. Dolj le-a prezentat tinerilor studenţi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială.

Viitorii ofiţeri au fost repartizaţi în misiuni de ordine publică dar şi pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi cât mai bine aspectele legate de munca de jandarm urmând ca la sfârşitul perioadei, fiecare să fie evaluat asupra modului de desfăşurare a stagiului de practică.

Acest stagiu de practică are un caracter practic – aplicativ şi reprezintă un bun prilej de aplicare a cunoştinţelor acumulate în cursul anului universitar de către viitorii absolvenţi ai instituţiei superioare de învăţământ aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj