Stroe, PNL: Pentru a ne asigura de un larg consens, așteptăm ca toate partidele sa facă un pas către dialog

Ionuț Stroe: Pentru a ne asigura de un larg consens, așteptăm ca toate partidele sa facă un pas către dialog

 

PNL salută faptul că UNPR a înțeles nevoia de dialog politic pe teme și obiective majore pe termen lung și le apreciază deschiderea și disponibilitatea.

 

Așteptăm la masa discutiilor toate partidele politice parlamentare, atât de la putere cât și din opoziție.

 

Scopul acestor consultari este atingerea unui consens real asupra temelor majore care țin de dezvoltarea țării într-un cadru de stabilitate, predictibilitate și responsabilitate. Dar, pentru a ne asigura de un larg consens, ne așteptăm ca toate partidele sa facă un pas către dialog.

 

PNL a propus, acum o săptămână, data de 17 august pentru o primă discuție pe tema macrostabilității, respectiv a Codului Fiscal, încheierea unui nou acord cu FMI, BM și CE și Legea salarizării personalului bugetar, dar este flexibil în stabilirea unei alte date agreate de comun acord de toate partidele, înainte de sesiunea extraodinară preconizată pentru finalul lunii august.

 

În aceste condiții, PNL așteaptă partidele politice parlamentare pe data de 17 august la discuții, dată agreată inclusiv de UDMR, sau oricând se consideră a fi un moment oportun și potrivit pentru dialog.

 

Ionuț Stroe

Purtător de cuvânt al PNL