Stroe, PNL: Partidele politice pro-europene din Republica Moldova au nevoie de dialog pentru a asigura țării lor parcursul european

Partidele politice pro-europene din Republica Moldova au nevoie de dialog     pentru a asigura țării lor parcursul european

Demisia premierului Chiril Gaburici este un gest de normalitate, care nu trebuiesă vulnerabilizeze țara vecină. Nu comentez motivele care au dus la această situație, însă acum este un moment în care partidele politice pro-europene, fie aflate la Putere sau în Opoziție, să reînceapă dialogul pentru a asigura Republicii Moldova  un parcurs european de succes.

Aspirațiile către Uniunea Europeană ale oamenilor aflați în stradă în ultima vreme trebuie respectate, ei își cunosc drepturile, iar formațiunile reformatoare trebuie să țină pasul cu dorințele cetățenilor moldoveni.

Angajamentele luate de Republica Moldova în relația cu Uniunea Europeană  reprezintă  și ele argumente  serioase pentru aceste partide în vederea împlinirii aspirațiilor cetățenilor.

Este nevoie ca tinerii moldoveni să se implice în viața politică a statului vecin. Protestele lor exprimă dorința de participare și reformă în viața social-politică a Republicii Moldova, iar  actorii politici trebuie să arate deschidere.

Partidele si liderii trebuie să-și însușească agenda moldovenilor și să conștientizeze faptul că viitorul tinerilor din Republica Moldova este legat de Uniunea Europeană.

 

Ionuț Stroe

Purtător de cuvânt al PNL